ZETApress

hírportál

A legszebb dolog

Barbara (Louise Bourgoin) és Nicolas (Pio Marmai) egy csendes téli estén találkoznak először, a fiú munkahelyén egy párizsi videotékában ? láttuk délelőtt az Odeon Lloyd moziban A legszebb dolog című 107 perces, színes, feliratos francia filmben.

Kapcsolatuk nagyon hamar szárba szökken olyannyira, hogy megfékezhetetlen szerelmük, összeköltözésük után rövid idővel meghozza gyümölcsét, a legszebb dolgot egy pár életében. A kilenc hónap alatt Nicolas új munkát keres, babaszobát fest, és gyerekbútorokat szerel. Ugyanakkor Barbara minden erejével készül az anyaságra és régi álmához hűen elkezdi írni élete első könyvét.

Gyermekük megérkezése után mindkettejükben komoly kérdések vetődnek fel: Vajon lehet-e, ugyanolyan hévvel folytatni egy kapcsolatot, miközben gyereket nevelnek? Vajon várnak-e minket még a barátok a péntek esti buliban? Vajon lehet-e, az álmaink után menni, miközben egy csecsemő várja, hogy tisztába tegyék? Vagy egy egészen új életet kell kezdeni?

Rémi Bezançon francia rendező nevével a hazai közönség 2010 tavaszán találkozott először. Előző filmje, a Hátralévő életed első napja (2008) ugyanis elsöprő sikert aratott a Titanic Filmfesztiválon. A legszebb dolog (Un heureux événement / A Happy Event) című legújabb filmje egy olyan őszinte, tabuk nélküli, mégis messzemenőkig bájos alkotás, melyben minden néző rálelhet saját maga tanulságára. Főszereplők: Louise Bourgoin, Pio Marmai, Josiane Balasko, Thierry Frémont, Gabrielle Lazure. Forgatókönyvíró: Eliette Abecassis, Rémi Bezançon, Vanessa Portal. Operatőr: Antoine Monod. Vágó: Sophie Reine. Bemutató március 8-án az Odeon Kft. forgalmazásában.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. A legszebb nőnapi dolog | ZETApress

Szóljon hozzá!