ZETApress

hírportál

A szerelem művészete

Abban a pillanatban, amikor szerelmes lesz az ember, zene csendül a fülében, mindenkinek másféle muzsikaszó ? vallja az író-rendező, Emmanuel Mouret, aki immáron többedik munkáját szenteli az emberi kapcsolatoknak, a szerelem ábrázolásának.

A Csak egy csók című, itthon is nagy sikerrel játszott mozi után ezúttal több pár kapcsolatán keresztül modellezi a rendező a különféle konfliktusokat: egy fiatal és vonzó hölgy önhibáján kívül magányos hosszú ideje. Egy fiatal pár tagjaiban felmerül, hogy esetleg elmulasztanak valamit a fogadott monogámia során. Egy másik, korosodó párnál fény derül a feleség kicsapongó életére. Két szomszéd ? egy magányos férfi és egy nő ? hajkurássza egymást, miközben a nő még előző kapcsolatát igyekszik zavartan lezárni. Egy másik nő pedig majdnem viszonyba keveredik egy neki szerelmet valló férfi barátjával.

Mindenkit érzelmi és szíve vezeti a tapasztalás különös útján, s összeköti őket a boldogság keresése. Emmanuel Mouret alkotása szerelemről, boldogságról, vagyis a legtermészetesebb és legvágyottabb érzésekről szól. A szerelem művészete a kapcsolatok sokféleségét dolgozza fel, s több oldalról ábrázolva beszél a magányról, a párkapcsolatok problémáiról és a társas együttélés kurrens kérdéseiről. Teszi mindezt az elmaradhatatlan francia humorral és a szerelmesek fővárosával, Párizzsal fűszerezve.

A szerelem művészete című színes, feliratos, francia vígjátéktól mindenki jókedvre derül. Producer: Georges Bermann, Frédéric Niedermayer. Fényképezte: Laurent Desmet. Vágó: Martial Salomon. Szereplők: Emmanuel Mouret, Julie Depardieu, Francois Cluzet, Pascale Arbillot. A Puskin moziban ma délelőtt látott 85 perces alkotás az A-kategóriás Locarno Nemzetközi Filmfesztiválon, valamint a szintén A-kategóriás Montreal Nemzetközi Filmfesztiválon is a versenyprogramban szerepelt. A L?art D?aimer / The Art of Love a Vertigo Média Kft. forgalmazásában, Dolby Digital hanggal a hazai filmszínházakban 9-én, csütörtöktől látható.

Szóljon hozzá!