ZETApress

hírportál

A látogató (The Visitor)

Walter Vale magányos egyetemi tanár. Munkája már rég nem hozza lázba, az írástól is elfordult. Szürke hétköznapjai azonban egy csapásra megváltoznak, mikor egy konferencia kapcsán New Yorkba utazik, és az ottani apartmanjában egy fiatal párost talál, akikről hamarosan kiderül, hogy illegálisan tartózkodnak az országban ? láttuk délelőtt A látogató című színes amerikai játékfilmben, az Odeon Lloyd moziban.

Tarek és szenegáli barátnője, Zainab azonnal készek távozni, de Walter szíve megesik rajtuk. A tartózkodásért cserébe Tarek felajánlja Walternek, hogy megtanítja játszani az afrikai dobon. A közös zenélésből hamarosan őszinte barátság szövődik, s mikor a bevándorlási hivatal letartóztatja Tareket, Walter bármire hajlandó, hogy megakadályozza új barátja kitoloncolását.

Thomas McCarthy (Az állomásfőnök) visszafogott hangvételű, mégis szenvedéllyel teli filmjében a kisember kitör a fojtogató hétköznapok fogságából és újra felfedezi a szerelmet, a barátságot, a törődést: az életet. Walter szerepében Richard Jenkins (Sírhant művek, Égető bizonyíték) megdöbbentő erejű alakítást nyújt, melyet többek között Satellite-díjjal és az Amerikai Nemzeti Filmkritikusok Spotlight-díjával jutalmazták, továbbá SAG- és Independent Spirit-díjra jelölték. Február 12-től láthatjuk a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!