ZETApress

hírportál

Sukiyaki Western Django

Valahol a vadnyugaton, egy poros faluban nagyot változik az élet, amikor elterjed a hír, hogy a közelben hatalmas kincs rejtőzik. Szerencsevadászok lepik el a környéket, de amikor két rivális banda, a fehér Genji és a vörös Heike is megjelenik a színen, a falu elnéptelenedik. A banditák közötti ellentét évszázadokra nyúlik vissza, és úgy tűnik az öldöklésnek sosem lesz vége ? láttuk délelőtt a Toldi moziban, a Sukiyaki Western Django című színes, feliratos, kétórás japán szamuráj-westernfilmben.

Egy nap magányos férfi lovagol be a faluba, és hamar kiderül, hogy mestere a fegyvereknek. Látva a rejtélyes idegen képességeit, mindkét banda felajánlja, hogy lépjen be közéjük. A férfi annak ígéri oda a szolgálatait, aki többet fizet. Ám amikor megismeri azt a két asszonyt, akik szintén két tűz közé szorultak, az ő oldalukra áll. Ennek a döntésnek véres következményei lesznek.

Takashi Miike, a japán filmipar fenegyereke a ?spagetti western? ikonjai, valamint Kuroszava előtt tiszteleg. Tudvalevő, hogy a nagy klasszikus westernfilmeket, A hét mesterlövészt és az Egy maréknyi dollárért is Akira Kuroszava filmjei inspirálták. A film fantasztikusan egyedi látványát és akciójeleneteit a japán, az európai és a hollywoodi hagyományok keveredése adja. A filmben Hideaki Ito, Koichi Sato és Yusuke Iseya mellett feltűnik Quentin Tarantino is, és ez már önmagában sejtetni engedi a film hangulatát. Bemutatója jövő csütörtökön lesz a 18 éven felülieknek a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!