ZETApress

hírportál

Vexille és Leon

A történet a XXI. század elején játszódik. Japán kutatók olyan magas szintre fejlesztették a biotechnikát és a robotmechanikát, hogy ezzel képesek meghosszabbítani az emberek életkorát is. Ez rögtön magára vonja az ENSZ figyelmét, és szankciókat kívánnak bevetni Japán ellen. Az ország válaszul kilép a szervezetből, és egy ultra-mágneses pajzs révén elzárja magát a világtól ? láttuk délelőtt a Toldi moziban, a Vexille című színes, feliratos, 109 perces japán animációs filmben.

Tíz évvel később, 2077-ben az amerikaiak egy speciális egysége, a SWORD titkos misszióra indul. Behatolnak Japánba és megpróbálják kideríteni, milyen szuperfegyvert fejlesztenek a szigetországban. Küldetésüket két parancsnok irányítja. Az egyikük egy nő: Vexille, a másik Leon, a barátja. Megdöbbentő titkokra bukkannak?

Az utopisztikus történeteket kedvelő japán rendező, Sori Fumihiko (Ping Pong) új sci-fi animéje teljes egészében CG-technikával készült, lélegzetelállító tempójú mestermű. A film zenéjét Paul Oakenfold szerezte. A filmet a Budapest Film Vadkelet sorozatában mutatják be, az E-cinema rendszerben jövő csütörtökön, Karácsonykor, a 16 éven felüli nézőknek.

Szóljon hozzá!