ZETApress

hírportál

Időutazás az Arénában

Felejthetetlen mozis időutazásban vehetnek részt mindazok, akik november második hétvégéjén, 11-13-án ellátogatnak a Cinema City Arénába ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón, ahová Pogány Judit és Bodrogi Gyula is ellátogatott.

A PORT.hu Családi Filmfesztivál keretében az elmúlt évek legsikeresebb 3D-s animációs alkotásai mellett a szülők egykori kedvenc meséit, mesefiguráit is megmutathatják gyermekeiknek a széles-vásznon, felidézve a hajdani filmszínházak varázslatos hangulatát. Így a magyar animációs filmgyártás hős- és aranykorának szereplői: Mazsola és Tádé; Lúdas Matyi és a fösvény Döbrögi; Vuk, az eszes kis róka; Dr. Bubó és furcsa páciensei; Mézga Aladár és MZ/X; Frakk, Lukrécia és Szerénke, a kényes macskahölgyek; Mekk Elek; Pom-Pom és Picur, valamint Süsü ugyanúgy megelevenedhetnek a mai óvodások, kisiskolások számára, mint a jelen külföldi szupersztárjai: a Rió színes forgataga, Gru szupercuki minyonjai, a L?ecsó vagy a Jégkorszak imádni valóan selypítő Sid-je, Wall-E, a szerelmes kisrobot és még nagyon sokan mások.

A szervezők reményei szerint sok kisgyermek életében ez a fesztivál teremtheti meg a lehetőséget az első mozi-látogatás élményére ? sor kerül majd kifejezetten mama-bababarát, azaz félhomályban, csökkentett hangerő melletti vetítésekre is. Kicsik és nagyok tehát együtt követhetik végig a filmvilág fejlődését, miközben a Cinema City Aréna előterében kialakított ?elvarázsolt gyerekszobában? számtalan kísérőprogramon ? interaktív koncerten, bábelőadáson, kreatív foglalkozáson ? vehetnek részt. Fellép többek között az Alma Együttes, az Apacuka, a Kolompos Együttes, a Mosoly-go-k és a Tünet Együttes.

Az eseményre a halhatatlan mesefigurák alkotói, legendás megszemélyesítői, magyar hangjai is meghívást kaptak, velük együtt ismert művészek olvasnak fel mesét a gyerekeknek. Többek között Bodrogi Gyula, Cserháti Ágnes, Geszti Péter, Gombos Edina, Kálloy-Molnár Péter, Pogány Judit, Pokorny Lia és Wolf Kati. A rendezvény házigazdája Jelisztratov Szergej, az 1970-es évek gyerekfilmjeinek sztárja.

A felső tagozatosokat és középiskolásokat szakmai jellegű előadások, workshopok várják, ahol megismerkedhetnek az animáció-készítés különféle technikáival, trükkjeivel, vágási módszereivel, valamint a szinkron és a filmzene kulisszatitkaival. Előadást tart, valamint kerekasztal-beszélgetésekben vesz részt Báthory Orsolya, Buda Gábor, Cakó Ferenc, Dezsőffy Rajz Katalin, Ducsai Ábel, Lutter Imre, Papp Kornél, Patrovits Tamás, Scherer Péter, Varga Zoltán, Zányi Tamás és sokan mások.

Az idei fesztivál az éppen november elején mozikba kerülő Tintin kalandjai című animációs film IMAX 3D gálavetítésével zárul, melyre a fesztivál ideje alatt a helyszíni vetélkedőkön lehet belépőt nyerni. A PORT.hu Családi Filmfesztivál a tervek szerint jövőre kibővült tematikával újra megrendezésre kerül.

A fesztivált mindenki számára elérhetőbbé teszik a kedvező jegyárak: a vetítésenkénti 750 forintos egyéni és 2800 forintos családi jegy ? a 3D-s filmekre is ?, valamint a 150 forintos szakmai programok belépődíja. A Cinema City Aréna mozipénztár szintjén pedig ingyenesen látogatható programok, koncertek, előadások, kreatív foglalkozások, vetélkedők és további meglepetések várják a látogatókat. További információk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!