ZETApress

hírportál

Barney és a nők

Barney Panofsky (Paul Giamatti ? Kerülőutak), a mufurc tévés producer csapongó élete során talán több nőt fogyasztott el, mint szivart ? láttuk délután az Odeon Lloyd moziban, a Barney és a nők (Barney?s Version) című színes kanadai-olasz romantikus komédiában.

Nem mintha botrányosan szókimondó apjától (Dustin Hoffman ? Esőember) különb nevelést kapott volna, és mire két balul elsült házassága után végre megtalálja a tökéletes nőt (Rosamund Pike ? Johnny English újratöltve) ? akiért érdemes küzdeni ?, már nem biztos, hogy képes mellette kitartani. Vagy meg tud változni egy káros szenvedélyekkel teli, lobbanékony és konok fickó, ha megérinti az igaz szerelem?

Az Oscar-díjra jelölt Paul Giamatti méltán nyerte el alakításáért a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe-díjat, hisz ebben a három évtizedet és két kontinenst átívelő bájos és megható történetben képes egy nehézfejű férfiből igazán elbűvölő figurát varázsolni, akivel kicsapongásai ellenére bárki szívesen azonosulna.

Mordecai Richler nálunk is megjelent sikerkönyvének míves adaptációjában olyan sztárok működnek közre, mint a kétszeres Oscar-díjas Dustin Hoffman (Szerelem második látásra), Rosamund Pike (James Bond: Halj meg máskor!), az Oscar-díjra jelölt Minnie Driver (Good Will Hunting), Scott Speedman (Underworld), Bruce Greenwood (Star Trek) és Mark Addy (Trónok harca).

A vetítés után egy rövid kérdezz-felelek erejére vendégünk volt Robert Lantos, a film magyar származású producere, aki illusztris karrierje során olyan filmek felett bábáskodott, mint a Csodálatos Júlia, az Eastern Promises, vagy Az igazság fogságában, és közel 12 évet szánt rá az életéből, hogy egykori jó barátja, Mordecai Richler nálunk is megjelent sikerkönyvét (Így látta Barney) filmre adaptálja. A film hazai premierje december elsején lesz a CORNERfilm forgalmazásában.

Szóljon hozzá!