ZETApress

hírportál

Érzékeny pont a Toldiban

Jasira, a 13 éves arab-amerikai lány a kamaszok felnőtté válásának bonyolult és néha ijesztő labirintusából keresi a kiutat. A szép és vonzó lány ébredő szexualitása nemcsak önmagában kelt zavaros érzelmeket, hanem a környezetében lévő férfiakban is.

Szülei elváltak, és az addig vele élő Jasirát, az anyja libanoni származású apjához küldi Texasba, amikor kiderül, hogy az élettársa szemet vetett a lányra. A NASA-nak dolgozó apa szigorú szellemben neveli a lányt, akit származása miatt az iskolában is folyamatosan gúnyolnak ? láttuk délelőtt a Toldi moziban az Érzékeny pont című színes, feliratos, kétórás amerikai játékfilmben.

A magányos Jasira barátokra és elfogadásra vágyik, amit úgy érez, a szomszédjuktól, Mr. Vuosótól kap meg, akinek a kisfiára iskola után vigyázni szokott. A tapasztalatlan gyereklány nem ismeri fel a közöttük kialakuló intimitás veszélyét.

Alan Ball rendezőnek Az amerikai szépség forgatókönyve hozta meg a világhírt, amiért az Oscar-díjat is megkapta, és nevéhez köthető a Sírhant művek című tévésorozat is. Első játékfilmes rendezése felidézi korábbi munkásságát, tabudöngető őszinteséggel és sötét humorral beszél olyan témákról, mint a szexualitás, a rasszizmus vagy a háború. Főszereplők: Summer Bishil, Aaron Eckhart, Toni Collette és Peter Macdissi. Bemutató jövő csütörtökön a 16 éven felülieknek a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!