ZETApress

hírportál

Suszter, szabó, baka, kém

A toplista élén nyitott az Egyesült Királyságban a John le Carré: Árulás című világhírű regénye alapján készült Tinker, Taylor, Soldier, Spy című thriller, s ezzel minden idők harmadik legerősebb szeptember eleji mozi-bemutatójának bizonyult a szigetországban.

A Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones és Mark Strong főszereplésével készült Oscar-gyanús alkotás az AGA Média és a Ristretto Distribution közös forgalmazásában Suszter, szabó. Baka, kém címmel 2012 januárjában kerül a hazai mozikba ? tudtuk meg Tamás Dorkától.

John le Carré világhírű Árulás című bestsellerének filmadaptációját, a Suszter, szabó, baka, kémet a Working Title gondozásában a svéd Tomas Alfredson rendezte, akinek előző filmje, a kultikussá vált Engedj be! ? volt. A forgatókönyvet Bridget O?Connor és Peter Straughan (Kecskebűvölők, Mrs. Ratcliffe forradalma, 66) csapata készítette. A Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones és Mark Strong főszereplésével készült film a hidegháború idején játszódik.

A hajdani kémet, az elképesztő intelligenciájú George Smileyt (Gary Oldman) visszahívják az angol hírszerzéshez. Úgy tűnik, kettős ügynök, úgynevezett vakond vette be magát a Körönd kódnevű székhelyük falai közé, hogy Angliát végső veszélybe sodorva, a szovjetek számára kémkedjen ? tehát leleplezése mindennél fontosabb. Smiley a múlt és jelen hihetetlenül kusza és rejtélyekkel teli eseményei között kutatva próbál tényekre találni.

Elrejtett dossziék, szétzúzott életek szégyellt emlékei, halálosan veszélyes kémek alkotják munkája gerincét mindaddig, míg egy kiugrott ügynök, Ricki Tarr (Tom Hardy) fel nem tűnik. Ahogy segítségével egyre több tény tárul Smiley elé, egyre tisztábban látja az élet-halálra menő kémjátszmák és a játékosok mozgatórugóit. Végül az áruló portréja is egyre élesebbé válik…

A részben Budapesten forgatott Suszter, szabó. baka, kém című filmről John le Carré maga így vélekedik: ? Alfredson mozija nagyszerűen működik, elvisz a regény karaktereinek olyan mélységeibe, ahová 32 évvel ezelőtt nem jutottam el. ? Az Oscar-gyanús alkotás az AGA Média és a Ristretto Distribution közös forgalmazásában Suszter, szabó, baka, kém címmel jövő januárban kerül a hazai mozikba. Immár harmadik hete áll a toplista élén az Egyesült Királyságban a film. A kép a fővárosunkban készült, s ha jobban megnézzük, Mark Stronggal a mi Mucsi Zoltánunk ül szemben.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Szinkronizált Suszter | ZETApress

Szóljon hozzá!