ZETApress

hírportál

Felperzselt föld a Művészben

Mikor Lebel közjegyző (Rémy Girard) ismerteti a Kanadában élő Jeanne-nal (Melissa Désormeaux-Poulin) és Simonnal (Maxim Gaudette) anyjuk, Nawal Marvan (Lubna Azabal) végrendeletét, az ikrek megdöbbennek: egy-egy borítékot kell kézbesíteniük sosem látott családtagjaiknak Libanonba.

Az egyiket rég halottnak hitt apjuknak, a másikat a testvérüknek, akinek létezéséről eddig nem is tudtak? Először csak Jeanne veszi komolyan a végrendeletet és indul anyja titkainak felkutatására Libanonba, de amikor megrázó és megdöbbentő részleteket tud meg édesanyja életéről segítségül hívja testvérét. Gyökereik feltárása közben rádöbbenek, hogy az a nő, aki világra hozta őket, milyen rendkívüli bátorsággal rendelkezett és milyen tragikus sors jutott neki osztályrészül a háborús összecsapások sújtotta Libanonban.

Jeanne és Simon találkozása anyjuk múltjával, az önmagukkal való szembenézésre és megbékélésre kényszeríti a testvérpárt ? láttuk délelőtt a Művész moziban, a Felperzselt föld című 130 perces feliratos, kanadai filmben. Bemutató szeptember 29-én a Mokép-Pannónia Kft. forgalmazásában.

Denis Villeneuve rendező Wajdi Mouawad arab származású kanadai szerző világhírű színdarabja alapján írta meg a forgatókönyvet, amely egy izgalmas történetbe ágyazva mutatja be a polgárháború borzalmait, az erőszak köreinek folyton felfakadó sebeit, a túlélési ösztön elképesztő erejét. A film a Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Kitekintő programjában is szerepel szeptember 19-20-án! A filmdráma erőssége a megdöbbentően természetes színészi játék, a nehezen felejthető képek és a múltbéli eseményeknek a jelennel való lírai ötvözése. Denis Villeneuve rendezőt januárjában a Variety beválasztotta A tíz legígéretesebb rendező közé.

Szóljon hozzá!