ZETApress

hírportál

Alvajárók a Toldi moziban

James Reedy egyszerű ember, még az átlagosnál is hétköznapibb, vágyak nélküli élettel. Ezt forgatja fel fenekestül nővére, Joleen, aki az éjszaka közepén hívja fel, menedéket keresve maga és 11 éves lánya, Tara számára ? láttuk tegnap délben a Toldi moziban, az Alvajárók című százperces, színes, feliratos amerikai filmdrámában.

A nő pasija börtönben ül, lakását lefoglalták a hatóságok. Joleen a beköltözés után is folytatja zabolátlan életvitelét, ami nem csak James-ből, hanem a kislányból is nemtetszést vált ki, bár Tara a lelke mélyén nagyon szereti anyját. Egy szürke téli napon azonban Joleen eltűnik. Csak egy levelet hagy maga után, melyben azt ígéri, visszatér lányának születésnapjára. James és a kislány hátrahagyva iskolát, nevelőotthont, barátokat és munkát, autóba ülnek, és kettesben kezdenek kutatni utána, míg végül ott kötnek ki, ahol minden kezdődött: a farmon, ahol James és Joleen nevelkedett.

A közös élmények hatására a nagybácsi és unokahúg között kialakul egyfajta kötődés, és Tara számára egyre világosabbá válik: anyja végleg elhagyta. James pedig életében először arra kényszerül, hogy szembenézzen apjával, és eldöntse, hagyja-e, hogy a múlt régóta eltemetett emlékei továbbra is kísértsék.

A független filmes William Maher a felnőtté válás szokatlanul rögös útját, és a látszatlétből való kilépést mutatja be erős hangulatú roadmovie-jában. A film különlegessége, hogy Charlize Theron (A rém) nem csak az egyik főszerepet alakítja, hanem a film produceri munkálataiban is részt vett. További főszereplők: Nick Stahl, AnnaSophia Robb, Dennis Hopper és Woody Harrelson. Bemutató jövő csütörtökön a 16 éven felülieknek, a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!