ZETApress

hírportál

Rubini és Diritti filmjei a Puskinban

Holnap ér véget Budapesten a MittelCinemaFest 2008 ? VI. Közép-európai Olasz Filmfesztivál. A FILMITALIA, a Puskin Mozi, a Budapest Film, illetve a bécsi, pozsonyi, krakkói Olasz Kultúrintézet közreműködésével létrejött fesztivál múlt csütörtökön kezdődött el Budapesten.

Tegnap este a Puskin moziban Andrea Molaioli: A tó leánya című filmjét vetítették. Ma este 8-kor Sergio Rubini: Első pillantásra című filmjét mutatják be ugyanott. A filmben a rendező/színész thriller formában közelíti meg a kritikus-művész viszonyát. Adrian (Riccardo Scamarcio), a fiatal és ambiciózus szobrász művészi felemelkedését Lulli (Sergio Rubini) segíti elő, akitől Adrian ?ellopja? a szerelmét, Gloriát (Vittoria Puccini). A helyzet fokozatosan bonyolódik.

A fesztivál holnap fejeződik be Giorgio Diritti: A szél a maga útját járja című filmjével. A film olasz, oxitán és francia nyelven készült. A történet Valle Mairában zajlik, Cuneo megye egyik oxitán völgyében, egész pontosan Chersogno faluban. A színészek Thierry Toscan és Alessandra Agosti-t kivéve, nem professzionális színészek, hanem helyi lakosok.

A film egy volt professzor, Philippe történetét meséli el, aki úgy határoz, hogy családjával, feleségével illetve három gyermekével egy kis lélekszámú faluba költözik, hogy a természettel harmóniában éljen. Pásztorkodással tengetik életüket. Próbálják megtalálni az egyensúlyt az élet problémáival, illetve az idős helyi lakossággal szemben. Hogy milyen sikerrel, ezt megláthatjuk. Hétfőtől aztán a fesztivál november 19-ig Pozsonyban folytatódik, majd onnan Krakkóba költözik át november 21-től 26-ig.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Pupi Avati újra az Urániában

Szóljon hozzá!