ZETApress

hírportál

Született feleség az Odeonban

Észak-Franciaország, 1977. Sainte-Gudule. A háztartásbeli Suzanne (Catherine Deneuve) engedelmes felesége a gazdag iparosnak, Robert Pujolnak (Fabrice Luchini), aki ugyanolyan kemény kézzel irányítja esernyőgyárát, mint gyerekeit és reprezentatív feleségét. Mellette természetesen szeretőt tart titkárnője (Karin Viard) ? és egyéb hölgyek ? személyében.

Amikor azonban a munkások egy sztrájk során túszul ejtik Robertet, Suzanne veszi át a szerepét a vállalatban, és mindenki legnagyobb meglepetésére ügyes és magabiztos vezetőnek bizonyul. Mindeközben Suzanne múltjából feltűnik Maurice Babin (Gérard Depardieu) s így az érzelmi ? és társadalmi ? szálak tovább bonyolódnak. Mikor aztán Robert csúcsformában visszatér pihentető nyaralásából az események újabb, váratlan fordulatokat vesznek ? láttuk délelőtt az Odeon Lloyd moziban, a Született feleség című 103 perces, feliratos francia filmvígjátékban.

François Ozon legújabb filmjében ? melyért 2010-ben a Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlánra jelölték ? visszatér a rendező 8 nőből ismert szellemes stílusa. A Született feleség (Potiche) miközben a ?70-es évek Franciaországában játszódó fergeteges vígjáték, érzékelhető benne a párhuzam a mai társadalommal, és a jelenlegi francia politikai közhangulattal, a Deneuve?Depardieu páros pedig ismét felejthetetlen alakítást nyújt. Magyarországi bemutatója augusztus 25-én lesz a Risretto Distrubution forgalmazásában.

Szóljon hozzá!