ZETApress

hírportál

Bokrétavég a Völgyben

Befejeződött a Bokréta és biciklilánc ? Magyar néprajzi filmfesztivál a Művészetek Völgyében. A fesztivál a DocuArt Dokumentumfilmes Központ (Palantír Film Alapítvány) és a Néprajzi Múzeum MaDok-program (kortárs múzeumi hálózat) közös filmes rendezvénye.

A program a Dialëktus Európai Dokumentum- és Antropológiai Filmfesztivál védjegyét viselte, annak 2011-es évi különkiadása volt. 82 versenyfilmet, 49 versenyen kívüli filmet és 46 Dialëktus filmet nézhetett meg a közönség. A versenyfilmeket öttagú szakmai zsűri bírálta. Tagjai Sebő Ferenc népzenekutató, Kovács Éva szociológus, Kabarcz Zsófi filmrendező, Szijártó Zsolt kommunikációkutató és Szilágyi Kornél filmrendező voltak.

A versenyfilmekről az alkotók, a zsűri és a közönség részvételével esti műhelymunka keretében workshopot szerveztek a fesztivál rendezői. A díjnyertes filmeket várhatóan 2011 őszén tekintheti meg budapesti közönség. A díjátadón hat kategóriadíjat és hét elismerést adott át a zsűri ? tudtuk meg Lantai Józseftől. További friss információk a bicikliláncról idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!