ZETApress

hírportál

Filmgyár Etyeken

Magyarország első filmes témaparkja, a Korda Látogatóközpont július elsején, pénteken nyílik Etyeken, a Korda Stúdió területén. A Korda Stúdió és a Filmközpont Kft. meghívására kedden Lantai József részt vett és fényképezett Egyeken, az ünnepélyes megnyitón.

Az Európai Unió támogatásával, a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló látogatóközpont célja bemutatni a filmkészítés érdekes világát. A projektgazda Filmközpont Kft. az Új Széchenyi Terv keretein belül 592 millió 366 ezer 750 forintos támogatást nyert el, amely a projekt teljes költségvetésének 50%-a.

Koncz Ernő, TriGránit Management Zrt. moderálásával Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottság, elnök, Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Csapó Tamás, a Korda Stúdió Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a meghívott vendégeket, majd az ünnepélyes szalagátvágás után megtekintettük a kiállítást és a stúdiót.

A tematikus park három fő részből áll: 1400 m2-es kiállítócsarnokból, 1100 m2-es étteremből és egy 8000 m2-es középkori díszletvárosból. A csarnokban található Korda Emlékkiállításon bemutatásra kerül Sir Alexander Korda ? valamint legendás fivérei, Korda Zoltán rendező (A dzsungel könyve) és Korda Vince Oscar-díjas díszlettervező (A bagdadi tolvaj) ? nagyszabású életútja, filmes munkássága. Interaktív installációk engednek betekintést a filmkészítés folyamatába, a filmes trükkök világába. A látogatók egyes kiállítási tárgyakon gyakorolhatják a filmgyártás különleges technikáit a kezdetektől egészen napjainkig. Külön installációt kapnak a kamerák, makettek, jelmezek, optikai trükkök, az animáció és az utómunka.

Ősszel kialakításra kerül interaktív forgatási helyszín is, ahol az érdeklődők akár a történet szereplőiként, vagy stábtagként részesei lehetnek egy-egy forgatásra kerülő jelenetnek. A teljes körű program részét képezi stúdiótúra is. Megtekinthető a stúdió területén található két kültéri díszlet: a mai New York egy utcája, illetve egy középkori városrészlet.

A látogatóközpontban animátorok vezetik körbe a látogatókat. A kiállítás kizárólag előzetes foglalás esetén látogatható, a weblapon keresztül, ahol további hasznos információk találhatók a megközelítéséről, jegyárakról, kedvezményekről is. A Korda Látogatóközpont helyet biztosít céges rendezvények, csapatépítések, esküvők, gálavacsorák számára is.

A célközönség: egyéni látogatók, csoportok (belföld-külföld, diákcsoportok), rendezvények (tematikus rendezvények, csapatépítés). A kiállítócsarnok 150 fő, a közvetlenül mellette található étterem 400 fő befogadására alkalmas. A látogatóközpont programja egyéb filmes tematikájú lehetőségekkel (pl: vetítések, kaszkadőr-show) igény szerint kiegészíthető.

Szóljon hozzá!