ZETApress

hírportál

Mezcal a Művész moziban

A sokszorosan díjazott Mezcal című színes másfélórás filmdrámában egy csapat szeretetlenségtől, bűntudattól, fájdalomtól és bosszúvágytól átitatott emberi lény összetalálkozik egy viharos napon Parián mítikus városának ivójában. Ott, ahol az utak és a végzetek összefutnak. Bánatukra gyógyírt a meszkálban és egymást szekálásában lelnek.

Az Ignacio Ortiz Cruz rendezte mexikói filmet holnap este 8-tól láthatjuk a Mexikói Filmhét keretében, Dagoberto Gama, Ana Graham és Angélica Pelaez főszereplésével. Előtte egy rövidfilmben gyönyörködhetünk.

Az ég tükrében (En el Espejo del Cielo)

Luis, a kis parasztfiú arról fantáziál a színes tízperces mexikói rövidfilmben, hogy elkapja a repülőgépet, amely a kukoricamező felett repül át minden nap. Néhány kísérlet után sikerül a vízből visszatükröződő képet egy fadobozkába zárni. A repülő azonban olyan zajos, hogy Luis attól tart, felébreszti az anyukáját, ezért elrejti a kukorica alá. Másnap reggel a repülőgép már haldoklik. A fesztiválkedvenc alkotás 13 nemzetközi díjat gyűjtött be. Az ég tükrében rendezője Carlos Salcés, főszereplője Malcom Vargas és Alicia Laguna.

Szóljon hozzá!