ZETApress

hírportál

Készíts saját reklámfilmet!

Legyél te a következő Tarantino, Rodriguez vagy Christopher Nolan! Ha szeretnéd, hogy a filmek előtt az általad forgatott reklámfilm peregjen a mozikban, a hazai DVD kiadványokon vagy a tévében, tedd magad próbára és rendezz reklámfilmet! Filmedet tetszés szerinti formában és eszközökkel ? akár a mobiloddal is ? veheted fel, és csupán egyetlen tartalmi elvárásnak kell megfelelned: az általad forgatott reklám a filmekhez, a mozihoz kötődjön, és a szerzői jogkövetést népszerűsítse, és/vagy a szerzői jogi jogsértések által okozott károkra hívja fel a figyelmet!

Az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány, az ASVA és hazánk egyik legmeghatározóbb filmes magazinja, a VOX mozi-magazin, a VIVA TV és a HBO média támogatásával közös reklámfilm-készítő versenyt hirdet. A pályázat kiírói várnak minden minimum 15 ? maximum 60 másodperc hosszúságú, bármilyen elektronikus formátumban elkészített mozgóképes/hangos klipet vagy spotot, mely a filmekhez, a mozihoz kötődik, és a szerzői jogkövetést népszerűsíti, és/vagy felhívja a figyelmet a szerzői jogi jogsértések által okozott károkra. A felhívásban hivatásos és amatőr filmkészítők egyaránt részt vehetnek.

A beérkezett kisfilmeket neves szakmai zsűri bírálja el, a legjobb x pályázó jutalma pedig, számos értékes ajándékon túl az, hogy az általuk készített, a jogvédelmet népszerűsítő reklámok jövőre láthatóak lesznek a mozikban, a hazai DVD kiadványokon és a Viva TV képernyőjén.

Az elkészült pályaműveket a szervezők december 20-ig a Magyar Filmlaboratórium, 1021 Budapest, Budakeszi út 51. ? címre várják. A borítékra írják rá: ASVA/VOX! Jövő év február 22-én, az Oscar-díjátadó éjszakáján derül majd ki, mely alkotásokat ítélte a zsűri a legötletesebbnek, a leghatékonyabbnak, s kik láthatják majd viszont saját filmjüket a mozivásznon! A pályázatról bővebb információ itt olvasható.

Szóljon hozzá!