ZETApress

hírportál

A zóna (La Zone)

Mexikóvárosban, nyomornegyedektől körülvéve található egy zárt terület, a Zóna. A mocsoktól, a szegénységtől, a bűnözés világától több méter magas betonfallal és szögesdrótkerítésekkel védik magukat a bent lakó kiváltságos gazdagok. Egy viharos éjjel óriási hirdetőoszlop dől a betonfalra ? láthattuk ma délelőtt az Odeon Lloyd moziban A zóna című másfél órás, hangalámondásos mexikói filmdrámában.

Ezt és az áramszünetet kihasználva, a nyomornegyedből három fiatal bemászik a tiltott területre, hogy gyorsan lopjanak valamit. Két fiút agyonlőnek, a harmadik behatoló, egy kamasz fiú, elrejtőzik. A gazdagok területükön törvény felettinek érzik magukat, és hajtóvadászatot indítanak utána. A Rodrogo Plá rendezte film a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon Fipresci-díjat kapott.

Főszereplők: Daniel Giménez Cacho, Daniel Tovar és Carlos Bardem. A filmet a Művész moziban holnap este a Mexikói Filmhét zártkörű megnyitóján láthatják a meghívottak, míg a nagyközönség számára szombat este 8 órakor vetítik.

Coenék új filmjét nézték a legtöbben

A velencei és a torontói filmfesztivál után a nagyközönség előtt is óriási sikerrel mutatták be Ethan és Joel Coen új, Burn After Reading című filmjét. Mind a rendező Coen-testvérek karrierjében, mind a tengerentúli forgalmazó Focus Features történetében példa nélküli, hogy egy film ilyen nagy sikert érjen el az első hétvégén, mint tette azt az Burn After Reading.

A Brad Pitt, George Clooney, John Malkovich, Tilda Swinton és Frances McDormand főszereplésével készült fekete komédia a becslések szerint 19,4 millió dollárt hozott az első hétvégén, ami egy őszi premiertől kimagaslóan jó eredmény. Annál is inkább, mert az Oscar-díjas páros, Ethan és Joel Coen új filmjét elsősorban a felnőtt közönségnek szánták ? míg a saját korábbi rekordjukat jelentő 2004-es Betörő az albérlőm (12,6 millió) egy minden korosztály számára könnyen fogyasztható vígjáték volt.

A sikert nagyban elősegítette, hogy mind a két nagynevű őszi fesztiválon, Velencében és Torontóban is bemutatták, s ezeken a közönség kitörő örömmel fogadta a filmet. A Burn After Reading november 27-én kerül a hazai mozikba a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!