ZETApress

hírportál

Dolby 3D Digital Cinema a Corvinban

A Corvin Budapest Filmpalota szeptember 4-én indítja el 3 Dimenziós vetítéseit. Ezzel a 3D mozik piacára harmadik szereplőként csatlakozik be, ám elsőként vezeti be a Dolby 3D Digital Cinema rendszert! ? tudtuk meg sajtósaiktól. Elsőként a Verne regénye alapján készült Utazás a Föld középpontja felé című kalandfilmet vetíti nézőinek, Brendan Fraser főszereplésével.

A Dolby Digital már sok-sok éve bizonyítja, hogy hangrendszerével a lehető legtisztább és leghatásosabb hangélményt tudja nyújtani a mozilátogatók számára, így aztán nem csoda, hogy a Corvin mozi úgy döntött, hogy Magyarországon elsőként, a Dolby rendszerrel csatlakozik a háromdimenziós mozik sorába.

A Dolby rendszerrel ellátott moziban a 3D vetítések alkalmával a mozilátogatók egy speciális szűrővel ellátott szemüveg segítségével élheti át a 3 Dimenziós filmélményt. Ez a szemüveg nem egy egyszer használatos műanyaglencsével ellátott szemüveg, hanem egy egyedülálló, üveglencsével ellátott példány.

Ennek a 3 Dimenziós rendszernek a sajátossága továbbá, hogy ugyanarra a vászonra lehet vetíteni, mint a hagyományos 35 mm-es és a digitális kópiák esetén. A Corvin mozi számára ez is fontos szempont volt, hiszen a hat termes mozi így tudja optimalizálni a terem kihasználtságát. Ezzel a fejlesztéssel egy teremben, a Corvin mozi Kabos termében a valamennyi létező vetítési formátumban lehet előadásokat tartani.

A Dolby 3D technológia által nyújtott élményt a Christie CP2000X típusú, 2K felbontású projektor kristálytiszta képe teszi teljessé, mely ma már követelmény a filmstúdiók számára. A kristálytiszta képminőség, a Dolby által szolgáltatott hanghatás, illetve a kristálytiszta 3 dimenziós kép közösen hozzák létre a teljes, felejthetetlen 3 dimenziós mozi élményt.

Szóljon hozzá!