ZETApress

hírportál

Miss Pettigrew nagy napja

Miss Pettigrew London utcáit rója pénztelenül és otthon nélkül, a II. Világháború előestéjén. A középkorú nevelőnőt elbocsátották munkahelyéről, és esélye sincs arra, hogy új állást kapjon. Éppen ezért kihasznál egy véletlenül adódó lehetőséget, és más helyett jelentkezik Delysia Lafosse, kabaré énekesnő szolgálatába, láttuk délelőtt az Odeon Lloyd moziban, a Miss Pettingrew nagy napja című másfél órás színes, feliratos angol filmvígjátékban.

A kissé ledér és butácska, de annál bájosabb hölgy azonnal felfogadja társalkodónőnek, amikor Miss Pettigrew elintézi, hogy Delysia három udvarlója ne keresztezze egymás útját. Hálából a magasabb körök társasági életébe is bevezeti, ahol a talpraesett Miss Pettigrew egyenes és közvetlen jelleme több mindenkinek tesz jó szolgálatot. A társalkodónő szeretné, ha a karrierért mindent feláldozó Delysia szerelem terén a szívére hallgatna, és nem sejtheti előre, hogy fáradozásai közben valaki rá is felfigyel.

A film a múlt század harmincas éveinek hollywoodi romantikáját idézi meg. A gazdagok és szépek világába becsöppenő szegény nő története humorával és bájával igazi kellemes moziélmény. A főszerepben a Fargo-ban megismert remek színésznő, Frances McDormand nyújt lenyűgöző alakítást. Rendező: Bharat Nalluri, főszereplők: Frances McDormand, Amy Adams és Ciarán Hinds. Bemutató jövő csütörtökön DTS/Dolby Digital hangminőségben, a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!