ZETApress

hírportál

Dumafilm a szemlén

Ma este az Uránia Nemzeti Filmszínházban ünnepélyesen megnyitják a vasárnapig tartó 42. Magyar Filmszemlét. A tegnapi 0. napon Szomjas György legújabb filmjét, a 73 perces Dumafilmet láthattuk ugyanott. A bemutatón Huszár Viktor producer (HVD) is megjelent.

Három régi barát: Fábry Sándor humorista, Dettre Gábor filmrendező és Heller Gábor forgatókönyvíró. Három régi barát: mind nagy dumások. Három régi barát ? közülük ketten Gáborok ? vállalkozott rá, hogy többször összejönnek és dumálnak életről, politikáról, magukról.

Azért kell megcsinálni ezt a filmet, hogy nyoma maradjon azoknak az gondolatoknak, szövegeknek, magatartásoknak, amelyek ezekben az években jellemezték a budapesti értelmiséget, magunkat. Amióta nincs közös ellenség, sokat vitatkoztunk, sokszor össze is vesztünk, ezeknek a dumáknak még sincsen szinte semmilyen filmes lenyomata. Három régi baráttal, akik nekem is barátaim, munkatársaim voltak, vállalkoztunk rá, hogy megpróbálunk adni egy pillanatképet, rögzíteni egy maroknyit a gyorsan elszálló szavakból ? vallotta a rendező a munkáról.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elmarad a Dumafilm | ZETApress

Szóljon hozzá!