ZETApress

hírportál

Komoly partnert vár a Moziünnep

A Moziünnep fő támogatója nemrégiben visszalépett a rendezvény szponzorálásától. Ez a későn meghozott döntés nagyon megnehezíti az országos esemény létrejöttét. A Moziünnep szervezői és hűséges szakmai és média-partnerei természetesen mindent megtesznek annak érdekében, hogy a négynapos filmes ünnepet meg tudják tartani, s ne kelljen csalódást okozni a félmilliónál is több mozilátogatónak, de a Moziünnep most keresi azt a káros szenvedélyektől mentes, komoly szándékú, a gazdasági szférából érkező fő támogató partnert, aki kész elköteleződni egy hosszú távú kapcsolatra. A tervek szerint a Moziünnep idei időpontja szeptember 25-28-a.

A Moziünnep egyedülálló lehetősége arra, hogy a nézők az ország minden mozijában, minden futó filmet, valamint számos premier és premier előtti alkotást nagyon baráti áron nézzenek meg, hogy találkozzanak az alkotókkal, és újra felfedezzék a régi klasszikusokat, illetve megismerjék a legújabb magyar filmeket. A Moziünnep látogatottsága évről évre egyre emelkedett, s tavaly már 554 ezer jegy kelt el a rendezvénysorozat négy napja alatt. Ez Magyarország éves mozilátogató számának 5%-a! Az egész filmes szakma ? rendezők, producerek, színművészek, filmforgalmazók és mozi-üzemeltetők ? fognak össze immár ötödszörre, hogy az ország egyik legsikeresebb filmes rendezvénye megvalósuljon, mely egyre több nézőt vonz, különösen a 16-25 éves korcsoport körében, akik a látogatók 60%-át teszik ki.

A Moziünnep a francia La Fete du Cinéma magyar adaptációja, amely 21 éve megszakítás nélkül működik Franciaországban és évente 3-4 millió nézőt csalogat moziba. Mindezidáig Magyarország volt az egyetlen ország, ahol éveken keresztül sikeresen futott a francia ötleten alapuló rendezvény.

A szervezők nagyon sajnálják ezt a hirtelen és későn meghozott döntést és remélik, hogy valaki kap az alkalmon, és örömmel lép a megüresedett fő szponzori helyre, és segít abban, hogy idén is a korábbi években megszokott színvonalon tarthassák meg a mozi ünnepét. A Moziünnep tehát ? annak reményében, hogy idén is és még sok-sok éven át, egyre több ember mehessen a moziba be ? keresi azt a káros szenvedélyektől mentes, komoly szándékú, a gazdasági szférából érkező fő támogató partnert, aki kész elköteleződni egy hosszú távú kapcsolatra! (Mottójuk: kalandorok kíméljenek!)

Szóljon hozzá!