ZETApress

hírportál

Csúcshatás a vásznon

Robert De Niro és Bradley Cooper a maximumon! Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos ?intelligens gyógyszer?.

Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben. A Csúcshatás április 7-én debütál 20 magyarországi moziban.

Az írói válsággal küszködő, sikerre éhes Eddie Mora (Cooper) élete 180 fokos fordulatot vesz, amikor egy régi ismerőse megismerteti egy forradalmian új gyógyszerrel, az NZT-vel, amellyel az összes képességét maximálisan kiaknázhatja. Eddie-nek csak úgy izzanak az agysejtjei: mindenre emlékszik, amit valaha olvasott, látott vagy hallott, egy nap alatt elsajátít egy nyelvet, megold bármilyen összetett egyenletet, és mindenkit elbűvöl ? mindaddig, amíg szedi a még teszteletlen gyógyszert.

Eddie viharos gyorsasággal meghódítja a Wall Streetet, miután egy kisebb összeget kockára téve többmilliós haszonra tesz szert. Nagy dobása a dúsgazdag Carl Van Loonnak (De Niro) is szemet szúr, aki megbízza, hogy hozza össze a számára minden idők legnagyobb vállalatfúzióját. Ám Eddie olyan emberek érdeklődését is felkelti, akik semmitől sem riadnak vissza, hogy rátegyék a kezüket az NZT-készletére. Az életveszélyben lévő írót a tabletta brutális mellékhatásai is gyötrik, miközben egyszerre próbálja kijátszani titokzatos üldözőit, egy kegyetlen gengsztert és a mindenre elszánt rendőrséget, hogy megóvja apadó gyógyszerkészleteit, amíg sikerül túljárnia ellenségei eszén.

A Csúcshatás főbb szerepeit Bradley Cooper (Másnaposok, A Szupercsapat), az Oscar?-díjas Robert De Niro (Dühöngő bika, Taxisofőr), Abbie Cornish (Fényes csillag), Anna Friel (You Will Meet a Tall Dark Stranger), Andrew Howard (Transformers: A bukottak bosszúja), Johnny Whitworth (Börtönvonat Yumába) és Thomas Arana (A Bourne-csapda) játsszák.

A filmet Neil Burger (A mágus, A Kennedy-gyilkosság ? Interjú a merénylővel) rendezte, és Leslie Dixon (Hajlakk, A Thomas Crown-ügy) írta, AlanGlynn Limitless (eredetileg The Dark Fields) című regénye alapján. Producerei Leslie Dixon, Ryan Kavanaugh (Robin Hood, Skyline) és Scott Kroopf (Az utolsó jelentés, Rókavadászat). A vezető operatőr Jo Willems (A sötétség 30 napja), a látványtervező Patrizia von Brandenstein (The Last Station), a vágó Naomi Geraghty (A mágus). A jelmeztervező Jenny Gering (Solitary Man), az executive producer Tucker Tooley (Skyline, Kedves John), a zeneszerző pedig Paul Leonard-Morgan.

Szóljon hozzá!