ZETApress

hírportál

A zöld sárkány gyermekei

Máté János 45 éves ingatlanügynök. Munkájáért nem rajong, éppen elvált, ráadásul pánikbeteg. Egy svéd ügyféltől új megbízást kap, egy raktárházon kell minél gyorsabban túladnia.

A raktárt azonban kínaiak bérlik, s a többezer darabos dobozkészletet egy kínai férfi, Wu őrzi. Számára a raktár a munkahelye s egyben a lakása is ? láttuk délelőtt A zöld sárkány gyermekei című 93 perces színes, magyar filmben, a Művész moziban.

A kényszerű együttlét alatt a két magányos ember között különös barátság szövődik. János újabb, és újabb ügyféllel jelenik meg, ám Wu azt a feladatot kapja főnökétől, hogy minden áron meg kell akadályoznia az épület eladását. Ha megteszi, adósság fejében elvett útlevelét visszakapja, s visszamehet Kínába ismét új életet kezdeni.

Közben Máté ultimátumot kap a főnökétől, aki elégedetlen ügynöki tevékenységével: öt nap alatt vagy eladja a raktárat, vagy ki van rúgva. Így a két barát szép lassan elkezdi egymás munkáját szabotálni. Hogy a helyzet tovább bonyolódjon, megjelenik egy pizzafutárlány, kibe először Wu, majd János is beleszeret. Máténak dönteni kell: vagy munkanélküli lesz, vagy a barátság megszakításával és Wu álmainak lerombolásával nem törődve, eladja a raktárt.

Miklauzic Bence már első nagyjátékfilmjében, a 2002-es Ébrenjárókban is két férfi és egy lány útjainak egymásba fonódásáról mesélt, és ezúttal is erre az alaphelyzetre húzta fel a sztorit. A zöld sárkány gyermekei humoros, és érzelmes történet teljesen különböző emberek mély barátságáról, és arról, hogy ez a kötelék mekkora segítség lehet abban is, hogy megtaláljuk saját utunkat.

Főszereplők: Máté ? Rátóti Zoltán, Wu ? Yu Debin, Regina ? Bánfalvi Eszter. További szereplők: Lengyel Ferenc, Shan Yu Tio, Egyed Attila, Thúróczy Szabolcs, Uwe Lauer. Rendező, forgatókönyvíró: Miklauzic Bence. Operatőr: Vecsernyés János h.s.c. Társírók: Németh Gábor, Maruszki Balázs.

Látványtervező: Hujber Balázs. Jelmeztervező: Ferencz Zsófia. Hangmérnök: Madaras Attila h.a.e.s. Vágó: Barsi Béla h.s.e. Zene: Hammer Zsolt, Jávorka Ádám. Producer: Berger József. Koproducer: tv2, tv2 koproducer: Poós András. Gyártó: Mythberg Films. Magyarországi bemutató: április 7-én a Mythberg Films forgalmazásában. 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Szóljon hozzá!