ZETApress

hírportál

Ovis élmények

A The Walt Disney Company EMEA ma bejelentette, hogy Magyarországon is létrehozza a Disney Juniort, a Disney Csatorna egy olyan különleges adásblokkját, amelyben 2-7 éves gyerekeknek szóló sorozatokat sugároznak majd. A Disney Junior a szülők javaslatai alapján készült és júniusban indul Magyarországon.

A Disney Junior egyesíti magában a The Walt Disney Company páratlan és klasszikus történetmesélő örökségét, a szeretnivaló karaktereket, a lenyűgöző zenét és a játékos tanulást, hogy tökéletes, közös televíziós élményt nyújtson a gyerekeknek és a családoknak.

A Disney Junior rajzfilmjei játékra és tanulásra ösztönzik a 2-7 éves gyerekeket, nagy hangsúlyt fektetve a kezdetleges matekra, a nyelvtanulásra, az egészséges életmódra, valamint a közösségi életre nevelésre és az érzelmi fejlődésre. A csatorna a gyerekkort ünnepli azzal, hogy nevetésre, éneklésre, táncra és, mindenekelőtt, mókázásra buzdítja a kicsiket.

Már a programterv kidolgozásának korai szakaszától részt vett a folyamatban egy oktatási és gyermekfejlődési szakember, aki átnéz minden tervet és forgatókönyvet, mielőtt abból műsor készülne. Köszönhetően annak, hogy a szülőket is bevonták a munkába, a Disney Junior küldetése és valamennyi tartalma megkapta ?anyu? jóváhagyását.

Beth Gardiner, a Disney Junior EMEA eredeti műsorkínálatért és fejlesztéséért felelős alelnöke elmondta: ? Meghallgattuk a szülők gondolatait, aggályait, és ennek jegyében olyan műsorkínálatot dolgoztunk ki, amely biztosítja, hogy megfeleljünk az elvárásaiknak. A Playhouse Disney legjobb elemeit, természetesen, megtartjuk, ugyanakkor útjára indítunk olyan új műsorokat is, amelyek vélhetően elnyerik a már meglévő és hűséges nézőink tetszését.

A Disney Junior programkínálatának része lesz a BAFTA jelölést kapott Dzsungelélet második évada, amely 26 színpompás és interaktív epizódból áll; valamint ezután Disney Junior lesz az otthona az olyan örök kedvenceknek, mint a Mickey Egér Játszótere, a Dzsungelélet, a Manny Mester és az Oso különleges ügynök. Olyan vadonatúj sorozatok is megjelennek az adásblokkon belül majd, mint a Jake és a Sohaország kalóza.

Maciej Bral, a Disney Csatorna Kelet-Közép-Európáért és a feltörekvő piacokért felelős alelnöke így kommentálta a hírt: ? A Disney Juniorral feltett szándékunk, hogy mély érzelmi kötődést alakítsunk ki a gyerekekkel, és megbízható forrássá váljunk a szülők szemében. Mindezt azzal szeretnénk elérni, hogy a klasszikus Disney szereplőket szerethető módon ábrázoljuk, miközben új és eredeti karakterekkel ismertetjük össze őket, akik, reményeink szerint, a jövő Disney klasszikusaivá válhatnak.

A Disney Junior egy már meglévő adásblokk a Playhouse Disney helyét és szerepét veszi át; naponta frissülő tartalommal jelentkezik majd a televízió képernyőjén, egy integrált honlapon, VOD-on (igény szerinti, fizetős televíziós tartalomszolgáltatáson) keresztül, mobiltelefonon és fizetős letöltő oldalakon ? tudatta Bak Anita, Merlin Communications.

Szóljon hozzá!