ZETApress

hírportál

Karamell az Odeonban

Öt nő és egy szépségszalon. Szerelmek, vonzódások és csalódások, melyek megélése barátnők és humor nélkül nehezen menne, láthattuk délelőtt a Karamell című másfél órás színes, feliratos francia-libanoni romantikus vígjátékban.

Layale, a gyönyörű fodrászlány egy házasember szeretője. Képes otthagyni a vendégeit vizes hajjal, ha a férfi alkalmi légyottra hívja. Nisrine az esküvőjére készül, és legfőbb gondja az, hogyan tudná konzervatív vőlegénye előtt eltitkolni, hogy nem ő az első férfi az életében. Rima a saját neméhez vonzódik, és szerelmes lesz az egyik vendégükbe. A szalonba naponta bejár Jamale, a lányok középkorú barátnője, aki egyedül neveli gyerekeit, és elkeseredett harcot vív az öregedés ellen.

A szomszéd szabóságban dolgozik Rose néni, aki egész életét bolond nővére ápolásának szentelte, és akit életében talán először talál meg a szerelem. Női sorsok egy olyan társadalomban, ahol a keresztény és muzulmán gyökerek egyformán erősek. A szépségszalon Bejrútban van, ahol a konzervatív hagyományok a mai napig befolyásolják a nők életét. A film főszereplője, a Layale-t alakító Nadine Labaki nemcsak írója, hanem rendezője is a filmnek.

Gyilkosság online Karamell után

Az FBI szervezetében létezik egy ügyosztály, ami az internetes bűnözésre specializálódott, láthattuk a Gyilkosság online című százperces színes, feliratos amerikai thrillerben, az Odeon Lloyd moziban délután, a Karamell után.

Jennifer Marsh titkosügynök társával együtt felfigyel egy weboldalra, aminek az üzemeltetője élőben végez ki egy állatot. Amitől tartanak, nem sokára bekövetkezik, egy pszichopata embereket ejt foglyul, hogy megölje őket. Fogva tartott áldozatait kegyetlenül, a legkülönfélébb módszerekkel öli meg, egyenesadásban közvetítve a neten.

Ördögi tervébe bevonja az internetezőket is: minél népszerűbb lesz a honlapja, minél többen kattintanak rá az oldalra, annál gyorsabban és kíméletlenebbül hal meg az áldozata. Marsh ügynök és társai versenyt futnak az idővel, hogy elkapják a sorozatgyilkost, akinek a weboldala lenyomozhatatlan? Rendezője Georgy Hoblit, főszereplői Diana Lane, Colin Hanks és Billi Burke. Mindkét film bemutatója május 29-én lesz a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!