ZETApress

hírportál

Megjutalmazták a tolvajt

Délután osztották ki Győrött az idei MEDIAWAVE díjait. A Diákzsűri díját az orosz Alekszej Fedorcsenko Elsőként a Holdon című filmje kapta. A zsűri különdíját a lengyel Rafal Szkalszki nyerte el 52 % című munkájáért, tudatta a Sajtóiroda.

A Legjobb operatőr-díjat a KODAK Magyarország felajánlásában a hazai Erdély Mátyás kapta Nemes Jeles László Türelem című filmjének fényképezéséért, míg a legjobb ifjúsági film az Oktatási és Kulturális Minisztérium felajánlásában Horváth Lili Uszodai tolvaja lett.

Győr város díját az orosz Pavel Medvegyev nyerte el A Naptól a harmadik bolygón című filmjéért, míg a legjobb kísérleti játékfilm a Magyar Mozgókép Közalapítvány Kísérleti film kuratóriumának felajánlásában Buharov Igor és Buharov Iván Lassú Tükör című munkája lett.

A lengyel Marcin Szauter Az első nap című filmje kapta a KPMG Felelős Társadalomért-díját, míg a legjobb dokumentumfilm díját az Oktatási és Kulturális Minisztérium felajánlásában a bolgár Andrey Pauonov Szúnyogirtás és más történetek című filmje nyerte el. A fesztivál fődíját a Magyar Mozgókép Közalapítvány felajánlásában a román Thomas Ciulei Virágok hídja című filmje kapta.

Szóljon hozzá!