ZETApress

hírportál

Bővült a cannes-i versenyprogram

Bár a múlt héten már hivatalosan is kihirdették a 61. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramját, most újabb címek kerültek fel a listára. Az ítészek döntése értelmében három film, jelesül Fernando Meirelles Vakság, Laurent Cantet Entre Les Murs, valamint James Gray Two Lovers című alkotása is helyet kapott a kiválasztottak között.

A Vakság Jose Saramago azonos című regénye alapján készült: a történet szerint egy város lakóit titokzatos kór támadja meg, ami miatt lassan mindannyian megvakulnak. A fesztivál nyitófilmjének is megtett thriller főszereplői: Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover és Gael Garcia Bernal. A Two Lovers James Gray romantikus drámája, amelyben egy brooklyni férfit (Joaquin Phoenix) igyekszik családja megházasítani. Neki azonban a szülők által kiszemelt hölgy helyett az új szomszédlányon (Gwyneth Paltrow) akad meg a szeme.

A 61. Cannes-i Filmfesztivált május 25-én Barry Levinson What Just Happened? című filmje zárja, melynek főszereplője Robert De Niro jelenti be, ki kapja idén az Arany Pálmát. A Vakság és a Two Lovers hazai forgalmazója a Budapest Film.

A Coen fívérek kémfilmje nyitja a velencei mustrát

Joel és Ethan Coen kémfilmje nyitja meg az augusztusi velencei filmfesztivált ? jelentették be hétfőn a szervezők. Az idei Oscar-díjesővel jutalmazott amerikai alkotópáros a Nem vénnek való vidék modern westernje után egy ügynökkomédiával lép a Lido közönsége elé az augusztus 27-én kezdődő és szeptember 6-ig tartó 65. velencei nemzetközi filmfesztiválon.

A Burn After Reading (Olvasás után elégetendő) munkacímen futó film főszerepeit George Clooney, John Malkovich és Brad Pitt játssza, partnernőik Tilda Swinton és Frances McDormand. A történet egy visszavonult CIA-ügynökről (Malkovich) szól, akinek a memoárjai véletlenül két belevaló edzőtermi alkalmazott kezébe jutnak. Tervezett bemutató 2008. novembere a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!