ZETApress

hírportál

Irina Palm az Odeonban

Maggie unokájának mihamarabb életmentő műtétre van szüksége, viszont a családnak nincs elég pénze ahhoz, hogy Ausztráliába utazzanak vele, ahol az operációt el tudják végezni. Az asszony mindent elkövet, hogy beteg unokáján segíteni tudjon, de banki kölcsönt nem kap, és az ő korában már rendes munkahelyet se, láttuk ma délelőtt az Odeon Lloyd moziban a színes, feliratos, 103 perces angol vígjátékban.

Elkeseredetten rója London utcáit, amikor az egyik kirakatban észrevesz egy kiírást: hosszteszt keresnek. Amikor a szex-bár tulajdonosa felvilágosítja Maggie-t, hogy nem takarításról és teafőzésről lenne szó, hanem férfiak kézzel történő kielégítéséről, a konzervatív életet élő, tisztességes asszony elrémül. Ám kilátástalan munkakeresése és az idő sürgetése arra kényszeríti, hogy elvállalja a munkát.

Az ügyfeleit egy elkülönített helységben ülve fogadja, nem látja őket, azok csak egy falba vájt lyukon keresztül érintkeznek vele. Az asszony eddig mindent becsületesen és kötelességtudóan végzett az életben, nem csoda hát, hogy ezt a munkát is. Kezének nemsokára híre megy a kerületben, fellendítve a bár forgalmát. Már csak az jelent gondot, hogyan tartsa titokban a fia előtt a megkeresett pénz eredetét.

A keserédes vígjáték egy érzelmes történet, ami anélkül mutat be egy szélsőséges, pornográf helyzetet, hogy vulgáris lenne. A film nemcsak a rock-ikon Marianne Faithfull alakítása miatt különleges, hanem azért is, mert egy magyar színésznő, Gryllus Dorka is szerepet kapott benne. Az már csak hab a tortán, hogy a férfi főszerepet Kusturica egyik kedvenc színésze, Miki Manojlovic alakítja. Rendezte Sam Garbarski. Bemutató május 8-án lesz a Budapest Film forgalmazásában, a 16 éven felüli közönségnek.

Szóljon hozzá!