ZETApress

hírportál

Így készült A Föld az Állatkertben

Minden idők legnagyobb szabású természetfilmje kerül a hazai mozikba május elsején, A Föld címmel. A lenyűgöző szépségű film elkészítésének műhelytitkaiba leshetnek be az érdeklődők a Fővárosi Állat- és Növénykert Barlang-mozijában április 22-én, a Föld Napján.

A BBC által négy éven át, a legmodernebb technikával felvett A Föld képsorai eddig nem, vagy alig ismert oldaláról, soha nem látott képsorokon mutatják be bolygónk élővilágát. A természetfilmek rajongóinak most különleges lehetősége nyílik arra, hogy virtuálisan részt vehessenek e grandiózus vállalkozás előkészületeiben. A FÁNK Barlang-mozija néhány különleges alkalommal műsorra tűzi az Így készült A Föld című dokumentumfilmet.

A vetítések április 22-én (Föld Napja), május 9-én (Madarak és Fák Napja), május 15-én (Nemzetközi Klímaváltozási Akciónap), május 22-én (Növényes Nap) és június 9-én (Óceánok Világnapja) naponta kétszer, délelőtt 11-kor és délután 14-kor kezdődnek. A részvétel állatkerti belépővel ingyenes. A filmről bővebb információ itt olvasható.

Audrey Taotuo a Columbus hajón

Mint két napja megírtuk, Audrey Tautou a Francia Filmnapokra hazánkba látogat, s a pénteket a sajtónak szenteli. Már előre kérték a szervezők, hogy időben érkezzünk meg a Vigadó téri Columbus hajóra, mert a művésznőnek csak 30-40 perce van számunkra. A BKV-sztrájk ellenére időben ott voltunk, Audrey viszont félórát késett.

Hogy a várakozás se teljen szárazon, egyik kolléganőnk egy üveg ásványvizet kért. Mivel ötszáz forintot kértek a szénsavmentesért vendéglátóink, hirtelen mindnyájunknak elmúlt a szomjúsága. Nem csak nekünk, hanem a művésznő kíséretének is felszámolták a fogyasztást. Tautou és Pierre Grünstein producer is ivott egy-egy üveggel a tájékoztató alatt. Remélem, hogy nem hagyták otthon tárcájukat! A részletekről holnap számolunk be olvasóinknak.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Tautou a Colombus hajón
  2. ZETApress » Fesztivál a Bakáts téren

Szóljon hozzá!