ZETApress

hírportál

Fesztivál a Bakáts téren

A Ferencvárosi Fesztivál, vagyis a FEFE immár tizennegyedszer várja az idén sokszínű programmal a szórakozni vágyókat. A rendezvény szervezői három héten át, június 13-tól július 6-ig olyan produkciókat vonultatnak fel a Bakáts tér színpadán, amelyek között mindenki megtalálhatja a kedvére valót, tudtuk meg délelőtt a Columbus hajón. Gegesy Ferenc polgármester elmondta, hogy az idén lezárul egy sorozat, de a Hogyan tovább?-ról még nem hallhattunk részleteket.

A szervezők alaposan kitettek magukért. Zwack Unicummal várták a hajóra lépőket, az asztalokon finom szendvicsek sorakoztak. Azok a pincérek, akik Audrey Tautou sajtótájékoztatóján ötszáz forintot kértek egy üveg ásványvízért a sajtótól, most ingyen szervírozták a kávékat, kapucsínókat. Más szervezők, más vendégszeretet!

A táncművészet szerelmesei június 27-én Carl Orff: Carmina Burana zenéjére Juronics Tamás által koreografált táncjátékot láthatnak a Szegedi Kortárs Balett előadásában. Június 29-én különleges programmal várják a zeneszerető közönséget, hiszen ezen az estén a Benkó Dixieland Band, a Budapest Klezmer Band és a Boban Markovic Orchestra közös koncertje hallható.

A musical kedvelői június 20-án, 21-én és 22-én Cole Porter: Mi jöhet még? – című darabját láthatják, melyből több slágert is előadtak a művészek a hajón. Az opera kedvelőiről sem feledkeztek meg a szervezők. Július 4-én és 6-án Valló Péter rendezésében Verdi Otellóját mutatják be. Címszerepben a világhírű Emil Ivanov, Desdemona: Sümegi Eszter, Jago: Fokanov Anatolij. Vezényel Kaposi Gergő, a Magyar Állami Operaház Juventus-díjas karmestere. S ha már a téren ott a templom, miért ne szerepelne az is a helyszínek között. Június 13-án és 15-én Kis ünnepi mise, míg 14-én Orgonaest lesz az Assisi Szent Ferenc Plébánia Templomban.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Anything Goes a Bakáts téren

Szóljon hozzá!