ZETApress

hírportál

Anything Goes a Bakáts téren

A FEFE színes programválasztékában, idén is találunk kiemelkedő produkciót. Cole Porter: Mi jöhet még? ? Anything Goes című musicaljének magyarországi ősbemutatójára péntek este került sor, amelyet még két további előadás követ a Bakáts téren. A tegnap estire mi is bejutottunk, s akik ezt elmulasztották, ma még pótolhatják. A darabot szeptembertől a Magyar Színház tűzi műsorára.

Cole Portert ma is Amerika egyik legismertebb és legsikeresebb zeneszerzőjeként, illetve dalszövegírójaként tartják számon világszerte. A musical egy hamisítatlan vígjáték, amelyben számos világsláger is felcsendül a szerző művei közül. A címadó dalt korábban olyan legendás művészek adták elő, mint Frank Sinatra vagy Bing Crosby. A slágerekből néhányat májusban is meghallgathattunk, a Columbus hajón rendezett sajtótájékoztatón.

A darab a ?30-as években játszódik, az S.S American nevű luxushajó fedélzetén, amely Amerikából Anglia partjai felé tart. A darabot 1934-ben mutatták be New Yorkban, majd Londonban, a Westend színpadán is játszották. A darab filmváltozatát 1936-ban és 1956-ban is elkészítették, a főszerepet pedig mindkét alkalommal Bing Crosby alakította. A korabeli musicalek közül talán ez az egyetlen, amit a világ zenés színházai a mai napig rendszeresen műsorukra tűznek.

Az eredeti szövegkönyv: Guy Bolton, P.G. Woodhouse, Howard Lindsay és Russel Crouse, míg az új Timothy Crouse és John Weidman munkája. Fordítója Galambos Attila, rendezője Iglódi István, a Magyar Színház igazgatója. Ízelítő a szereposztásból:

Reno Sweeney, a hittérítőből lett szexi dizőz: SZULÁK ANDREA, Hope Harcourt, csinos fiatal hölgy: AUKSZ ÉVA, Evangeline Harcourt, az anyja, aki már özvegy: BÉRES ILONA, Lord Evelyn Oakleigh, dúsgazdag angol: JEGERCSIK CSABA, Elisha Whitney, rövidlátó iparmágnás: BODROGI GYULA, Billy Crocker, Whitney ifjú alkalmazottja: HÜSE CSABA vagy CSENGERI ATTILA, Tejbetök Martin, balszerencsés gengszter: CSERNA ANTAL, Erma, a macája: SOLTÉSZ BÖZSE, Lukács és János megtért genszterek: RANCSÓ DEZSŐ és BEDE FAZEKAS SZABOLCS, Kapitány: MIHÁLYI GYŐZŐ, Első tisztje: FILLÁR ISTVÁN. Közreműködnek a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei.

A díszlet: SZLÁVIK ISTVÁN, a jelmez: TORDAI HAJNAL munkája. Zenei vezető: FEKETE MARI, dramaturg: GECSÉNYI GYÖRGYI, koreográfus: FINCZA ERIKA, sztepp: MARCHHART DÉNES, súgó: JUHÁSZ ANDREA, rendező-aszisztens: HŰBÉR TÜNDE, a mozgás: LISZTÓCZKY HAJNAL munkáját dícséri.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Music All Night a Bakáts téren

Szóljon hozzá!