ZETApress

hírportál

Tautou a Colombus hajón

Mint tegnap megírtuk, Audrey Tautou pontban délben a Columbus állóhajóra lépett. A művésznő az Egyedül nem megy című filmje előző esti díszbemutatójára érkezett. A sajtót nem engedték oda, s az előadást követő Iparművészeti múzeumbeli fogadásra sem voltunk hivatalosak, így csak most találkozhattunk először a 30 éves filmcsillaggal.

A fotósok a hajó mögötti stégen várakozhattak, a sajtótájékoztatóra csak tévékamerát és golyóstollat lehetett bevinni. A szigorú biztonsági őrök az egyéb hang- és képrögzítő eszközöket kitiltották a teremből. A mólón felvett képek után aztán a tervezetthez képest jó 40 perces késéssel a szövegelés is elkezdődhetett.

Pásztor Zoltán rádióriporter vezette a beszélgetést. Felvezetésként megtudtuk, hogy Audrey szereti az állatokat, kislányként antropológusnak készült. Különösen a majmok érdekelték, később Szumátrán természetes környezetükben is láthatta őket. Mivel gyermekként zenélni is megtanult, fokozatosan a színészi pálya felé indult. Producere ? Pierre Grünstein ? elmondta, hogy most van először Magyarországon, bár hazájában több magyarral is forgatott. Otthon dolgozik legszívesebben. Sosem az anyagiak, hanem a művészi szempontok vezérlik a helyszín kiválasztásakor.

Audrey elmondta, hogy színházban is szívesen kipróbálná magát, mert erre még nem volt lehetősége. Olyan szerepet vállal el, melyet örömmel tud eljátszani. Odahaza egyébként nyugodt az élete, nem zavarja a sajtó, tiszteletben tartják magánéletét. Szülei büszkék rá, s ő is sokat ? legfőbbként az életét ? köszönheti nekik. A testvéreknek viszont talán nem a legjobb, ha van egy híresség a családban.

A Da Vinci kódot Európában forgatták, s nem is akarna Hollywoodban élni. Jobban érzi magát hazájában, bár egy amerikai felkérést nem utasítana vissza. Eddigi szerepei közül a mostani figurával azonosult leginkább, pedig a valóságban ő nem ilyen. (Erre mondhatjuk azt, hogy egy igazi sztár bármit el tud élethűen játszani!)

Álmodott-e arról, milyen menyasszony lesz, ha valaha megházasodik? ? kérdezte valaki, pedig a lányok általában férjhez menni szoktak! Audrey ezen eddig nem gondolkozott, de úgy véli, hogy egy rózsaszín habcsókhoz szeretne hasonlítani. Szerepálmokat sem dédelget. Eddig csak vígjátékokban láttuk, de tragédiában is szívesen kipróbálná magát. Következő feladata az ifjú Coco Chanel megformálása lesz. Az idősebbiket másik színésznő játssza, mert Tautou nem lenne képes négy órát is eltölteni a sminkszobában az átalakuláshoz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Csodálatosan zárt a Francia Filmnapok

Szóljon hozzá!