ZETApress

hírportál

Facér Jimmy

Jim, a fiatal önjelölt író egy elveszett lélek. Mély depressziója mindenhova elkíséri, még Indiana államba is, egy isten háta mögötti kisvárosba, ahol a családja lakik. New York-ban próbált szerencsét, de kutyasétáltatáson kívül többre nem vitte, így most egy fillér nélkül kénytelen hazatérni.

A kisvárosban mintha megállt volna az idő, semmi sem változott, mióta elment. Anyja túláradó, fojtogató imádata, bátyja életunt létformája, a lepukkant környék hamar eszébe juttatják, hogy pár éve mi elől menekült.

Ám jelenléte felkavarja a kisvárosi élet állóvizét. Egy ?jól sikerült? beszélgetés után a bátyja öngyilkosságot kísérel meg. A szülei műhelyében dolgozó nagybácsi pedig belekeveri egy drogüzletbe, minek következtében bezárják a céget, és az anyját börtönbe zárják. Jim nyakába egyszerre több teher is szakad: helyettesítenie kell bátyját a helyi általános iskola kosárlabda edzésein. Lelket kellene vernie egy kétbalkezes kislánycsapatba, akik az eddigi 14 mérkőzéseiken egy pontot sem szereztek. Ki kellene hoznia az anyját a börtönből. Végül szembe kellene néznie saját hirtelen támadt érzelmeivel is, melyek egyéjszakás kaland után születtek.

A világhírű színész?rendező, Steve Buscemi filmje együttérző iróniával, és sajátos humorral jeleníti meg az amerikai kisvárosok lelassult és unott világát, amelyben az emberek se betörni, se kitörni nem tudnak igazán. Casey Affleck, Liv Tyler és az anyát játszó Mary Kay Place alakításai pedig igazán emlékezetessé teszik a filmet.

A 91 perces, feliratos amerikai film július 27-től lesz nálunk látható a Budapest Film jóvoltából.

Szóljon hozzá!