ZETApress

hírportál

Egy hónap múlva itt a Titanic!

Tommy Lee Jonestól a Joy Divisionig színes a merész témaválasztású, független filmek palettája, melyek a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon debütálnak április 3-a és 13-a között Budapesten. Latin-Amerikától Ázsián és az Egyesült Államokon át Európáig, idén tavasszal újra hajóderéknyi válogatás érkezik a világ kortárs filmtermésének legaktuálisabb művész-, kultusz-, botrány- és dokumentumfilmjeiből.

Premierre kerül többek között Paul Haggis, az Ütközések (Crash) rendezőjének legújabb drámája, az Elah völgyében (In the Valley Of Elah), melyben Tommy Lee Jones nyomoz Charlize Theronnal Irakból leszerelt, eltűnt fia után, vagy a Börtönvonat Yuma-ba (3:10 to Yuma) című western, melyben Christian Bale igyekszik feltenni a vonakodó Russell Crowe-t a bitófához induló börtönvonatra.

Az idei programban összesen mintegy hatvan film, köztük több mint ötven nagyjátékfilm, illetve számos dokumentumfilm és rövidfilm szerepel, melyek témájuk és származási helyük szerinti blokkokba rendeződnek. A legújabb fesztivál trendet követve a Zene mindegy kinek szekció rock zenei alkotásoknak ad helyet, többek között a Sonic Youth, Bob Dylan, Joe Strummer (The Clash), vagy a Joy Divisionról szóló filmeknek. A fesztivál helyszínei: az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Toldi mozi, az Örökmozgó és előreláthatólag a Kossuth 4 és Vörösmarty mozi lesznek.

Szóljon hozzá!