ZETApress

hírportál

Fesztivál a Puskinban

Két mozis esemény is kivételes alkalmat teremt a mozi- és a filmkedvelők számára. Olyan filmek kerülnek a Puskin mozi műsorára, melyek többé nem lesznek láthatóak moziban, illetve egy olyan klasszikus mű lesz látható ismét, de csak egy alkalommal a Puskinban, amiért mindenképpen érdemes ellátogatni hozzájuk.

Mától december 8-ig mindenki, aki kópiafüggő kiélheti szenvedélyét, mert utoljára látható filmek kerülnek levetítésre 35mm-es kópiáról a Puskin mozi vásznain. JIPPIÁJÉ… A LASSO FESZTIVÁL azoknak szól, akik az igazán jó filmeket kedvelik és ezeket a filmeket hagyományos filmnézés élményeként szeretik átélni. Ezen filmek hattyúdala, azaz utolsó dala (last song) tekinthető meg, ezúttal nem rendezői, hanem mozis változatban (cinema?s cut).

A LASSO FESZTIVÁL FILMJEI

Az utolsó dal-last song festival egységes helyár 650 forint. A mai program: 17:00 BELLEVILLE RANDEVÚ, 19:00 EGY MAKULÁTLAN ELME ÖRÖK RAGYOGÁSA. Péntek: 17:00 ESKÜVŐ MONSZUN IDEJÉN, 19:00 ELVESZETT JELENTÉS. Szombat: 15:00 HÖLGYVÁLASZ, 17:00 MONSIEUR IBRAHIM ÉS A KORÁN VIRÁGAI, 19:00 PARFÜM: EGY GYILKOS TÖRTÉNETE.

Vasárnap: 15:00 HÖLGYVÁLASZ, 17:00 MRS. HENDERSON BEMUTATJA, 19:00 SZENT SZÍV. Hétfő: 17:00 SZERETNI BOLONDULÁSIG, 19:00 TÚL A BARÁTSÁGON. Kedd: 17:00 CSOKOLÁDÉ, 19:00 GALAXIS ÚTIKALAUZ STOPPOSOKNAK. Szerda: 17:00 MESTERDETEKTÍV, 19:00 SZERELEM A KOLERA IDEJÉN.

ANTONIONI RETRÓ A PUSKINBAN

A Puskin moziban decemberben is különleges vetítésekre ülhet be a filmszerető és filmértő közönség. December 3-án, pénteken 20 órakor kerül levetítésre a Magyar Filmintézet jóvoltából Michelangelo Antonioni Foglalkozás: riporter című 1975-ben készül klasszikusának felújított kópiája Jack Nicholson főszereplésével. Immár hagyomány, hogy a Magyar Filmintézet a Puskin moziban mutat be felújított kópiákat (Hyppolit a lakáj), ami fontos része a filmművészetnek, a moziknak és a filmrajongóknak egyaránt ? tudatta Lukics György, Budapest Film.

Szóljon hozzá!