ZETApress

hírportál

Életünk a Puskinban

A mai Boldog család után holnap este 8-kor Daniele Luchetti: Életünk című filmjével zárul a budapesti Puskin moziban a MittelCinemaFest 2010 ? Közép-európai Olasz Filmfesztivál.

A Testvérem egyedüli gyerek című (a 2007-es MittelCinemaFest alkalmával bemutatott) film után az Életünkben Daniele Luchetti ismét egy család sorsát helyezi a középpontba. Amikor a főszereplő életét felkavarja egy váratlan tragédia, a férfi, elfojtva fájdalmát, anyagi javakkal igyekszik magát és családját kárpótolni, az életében keletkezett űrt betölteni. Az ő sorsán keresztül képet kapunk a mai, kissé cinikus fogyasztói társadalomról, a feketemunka valóságáról, egyszóval a világról, amelyben élünk.

Az Életünk az idei cannes-i filmfesztivál egyetlen olasz versenyfilmje volt; a filmben nyújtott alakításáért Elio Germano elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. A további szerepekben szintén neves színészek láthatók: Isabella Ragonese, Raoul Bova, Stefania Montorsi, Luca Zingaretti. A filmet olasz nyelven, magyar szinkrontolmácsolással láthatják az érdeklődők.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megnéztük a filmeket | ZETApress

Szóljon hozzá!