ZETApress

hírportál

Rolling Stone Berlinben

Az 58. Berlinale az OscarR díjas Martin Scorsese Rolling Stones-ról szóló koncertfilmjét választotta nyitófilmjéül. A február 7-én tartott gála megnyitón jelen lesz Scorsese és a Rolling Stones is, tudtuk meg a Shine a light magyarországi forgalmazójától.

Scorsese egy díjnyertes operatőr csapatot gyűjtött maga köré annak érdekében, hogy megragadja azt a nyers erőt, ami a világ legnagyobb rock ‘n roll csapatának két Beacon Theatre-ben tartott koncertjéből áradt. Tizenhat 35 mm-es és egy Genesis Hi Def kamerával több, mint fél millió lábnyi (152 ezer méter) anyagot forgattak. Az OscarR díjas operatőr, Robert Richardson (Aviátor, JFK) vezette a csapatot, amelyben számos, magasan elismert operatőr vett részt. Ilyen volt az OscarR díjas John Toll (Az utolsó szamuráj, A rettenthetetlen); az OscarR díjas Andrew Lesnie ( Gyűrűk ura trilógia, King Kong); az OscarR jelölt Stuart Dryburgh (Zongoralecke, Színes fátyol).

Az OscarR jelölt Robert Elswit (Magnólia, Good Night and Good Luck); az OscarR jelölt Emmanuel Lubezki (Lemony Snicket ? A balszerencse áradása, Az álmosvölgy legendája) és Ellen Kuras (Egy sorozatgyilkos nyara, Egy makulátlan elme örök ragyogása). A film vágója David Tedeschi, aki Emmy jelölést kapott Scorsese-vel közösen készített, Bob Dylan életéről készült dokumentumfilmjéért (A Bob Dylan dosszié).

A különleges vendégszereplőkkel ? Jack White a White Stripes-ből, Christina Aguilera és Buddy Guy ? megtartott két koncert (2006. október 29-e és november 1-eje) adja a film alapját. A SHINE A LIGHT-ban ritkán látható archív felvételetek mellett színpad mögött készült felvételek és interjúk is láthatók. Az átfogó filmanyaggal és a jelenetek közvetlenségével Scorsese egy különleges zenés filmet készített, mely a nézőknek soha nem látott helyzetben mutatja be a Rolling Stones-t a színpadon és a színpad mögött.

A filmet Shangri-La Entertainment és a hosszú idő óta a Stones koncerteket szervező Concert Promotions International gyártotta. A producerek Victoria Pearman, Michael Cohl, Zane Weiner és Steve Bing. Executive producerekként részt vettek a munkában a Stones tagok is: Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts és Ronnie Wood.

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy ilyen csodálatos film világpremierjeként szolgálhat a megnyitó gálánk. Martin Scorsese megint egy etalont alkotott ahogy megragadta egy legendás zenekar puszta lényegét a mozilátogatók számára ? nyilatkozta a bejelentéskor Dieter Kasslick fesztiváligazgató. Bővebbet honlapjukon olvashatunk.

Szóljon hozzá!