ZETApress

hírportál

A bárányok harapnak

Nincs is annál idillibb kép, amikor halk kolompszó mellett, a lemenő nap sugarai megcsillannak egy békésen legelésző birkanyáj puha gyapján, láthattuk ma délelőtt a Lloyd Odeon moziban, a színes, feliratos, másfél órás új-zélandi horror-komédiában.

Az idill már csak emlék. A domboldalon nekiiramló báránycsapat nem enni, hanem ölni akar. Új-Zéland egyik farmján illegális állatkísérletek folynak. Elszánt állatvédők fel akarják szabadítani az állatokat, de helyette magát a gonoszt szabadítják el. Az apokalipszis báránya egy genetikailag módosított, vérszomjas és undorítóan ronda példány, kinek végzetes harapása bárányt és embert is zsigertépő, húszabáló szörnyeteggé változtat.

A bárányok elleni harcba a farmra érkező Henry is belekeveredik. Sötét lelkű bátyja, és gyerekkora óta nem múló bárányfóbiája szinte esélytelenné teszi a túlélésre. Még szerencse, hogy számíthat az egyik farmerre és egy csinos állatvédő lányra.

Jonathan King filmje a horrorfilmek és a vígjátékok kedvelőinek is igazi élmény lesz. Mindkét műfaj közönsége megkapja a magáét, mert az iszonyat és a röhögés kéz a kézben jár. A bárányok kiemelkedő színészi teljesítményt nyújtanak, ami nem csak a kiváló castingnak köszönhető, hanem Új-Zéland nemzeti büszkeségének, a Weta Workshopnak is, ahol a Gyűrük ura-trilógia trükkjei is készültek. A főszerepekben: Nathan Meister, Peter Feeney és Danielle Mason látható. Bemutató jövő csütörtökön, a 18 éven felüli közönségnek, a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!