ZETApress

hírportál

INLAND EMPIRE

Egy kihunyóban lévő hollywoodi filmcsillag, Nikki Grace végre megkap egy áhított filmszerepet, amitől karrierje felívelését reméli. De már a forgatás első napján különös dolgok történnek, és a színészeket szorongás tölti el. Kiderül, hogy a forgatókönyv egy régi lengyel film újrafeldolgozása.

Az eredeti filmet sosem mutatták be, elátkozott produkcióként emlékszik rá mindenki, melynek során a két főszereplő színészt megölték. Nikki úgy érzi, hogy saját élete egyre jobban hasonlít filmbeli szerepére, és távol eső világok egymásba csúsznak ? derül ki a színes, feliratos háromórás amerikai-lengyel-francia játékfilmből. Az INLAND EMPIRE, csakúgy, mint David Lynch legutóbbi filmjei, egy kirakós játékra emlékeztet, és a néző még napokig próbálja összeilleszteni a darabokat.

A történetet azok a kérdések alakítják, melyek a rendezőt a Lost Highway óta foglalkoztatják: a személyiség törékenysége; a módszer, ahogy féltékeny férfiak birtoklási vágyuktól hajszolva tönkreteszik a szeretett nőt; és az az útkeresés, ahogy a média manipulálta világunkban próbáljuk elválasztani az igazat a kitalálttól. A film egyszerre Hollywood-ról szóló szatíra, egy gyilkossági rejtély története és egy kísérleti film digitális videotechnikával.

A thrillert ma délelőtt láttuk az Odeon Lloyd moziban. Főszereplői: Laura Dern, Justin Theroux, Jeremy Irons, a hang: DTS / Dolby Digital. Bemutatója egy hét múlva lesz a 16 éven felüli közönségnek két kópiával, a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!