ZETApress

hírportál

Overnight az Odeonban

Vas Péter 35 éves sztárbróker. Eddigi élete sorozatos szakmai sikerektől volt hangos, ifjú évei könnyed léhaságban teltek. Nagy pénzek jöttek, nagy pénzek mentek. Magánéletének fontosabb eseményeit többnyire lekéste, házassága is szinte észrevétlenül kifújt. A film egy nap történetét meséli el. Egy napét, amikor minden megváltozik. Pedig ez a nap is úgy indul, mint a legtöbb: egy ismeretlen lány mellett ébred, taxit hív, hogy épp beérjen a reggeli piacindításra. Aznap azonban legnagyobb német ügyfele hirtelen úgy dönt, hogy másnapra vissza akarja kapni egész befektetését, méghozzá az előre, óvatlanul beígért fix hozammal együtt.

Péter ekkor ébred rá, hogy ezt a követelést csak több százmilliós hiánnyal tudná teljesíteni. Ráadásul magánszámlái sem állnak jól és barátai körében sem számíthat ilyen mértékű, főleg ilyen gyors hitelre. Az aznapi sorscsapásoknak azonban még koránt sincs vége. Ismeretlen feladótól pozitív terhességi tesztet kap. Az apa nyilvánvalóan ő, de ki lehet az anya? Egyetlen napja van, és ezen számos súlyos döntést kell meghoznia. Mindezt úgy, hogy nem tudhatja, hogy másnap nem kell-e börtönben ébrednie.

Egyetlen esély marad. Egy illegális overnight-akció. Az időeltolódást kell kihasználnia: amikor a tőzsdék nyitnak Távol-Keleten, Európában még éjszaka van. Ha szerencséje van reggelre minden megoldódhat. De vajon nyerhet-e ebben a játékban és megoldhatja-e katasztrofális magánéleti problémáit 24 óra alatt? Versenyfutás az idővel Budapest, Berlin és Bombay között.

Az Overnight Török Ferenc nemzedéki trilógiájának (Moszkva tér és Szezon) befejező darabja. Elég lehet-e 24 óra az összes problémádra? ? láttuk ma délelőtt az Odeon Lloyd Moziban, Garas Dániel fényképezésében. Producere Angelusz Iván és Kovács Gábor, társproducer Pataki Ági és Reich Péter, a német producer Oliver Röpke, Patrick Knippel, Steffen Reuter és Leander Carell.

A forgatókönyvet Maros András és Török Ferenc írta, a főszerepeket Bodó Viktor, Pető Kata, Eszenyi Enikő, Nagy Ervin és Szőcs Artur, míg a mellékszerepeket Hans Zischler, Máté Gábor, Vajdai Vilmos és Gyabronka József játssza. Az idén készült 93 perces dráma jövő csütörtöktől látható a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!