ZETApress

hírportál

Horror a Művész moziban

A Grindhouse ? Terrorbolygó című színes, feliratos amerikai horrorfilmet láttuk ma délelőtt a Művész moziban. Hősei ? William és Dakota Block ? egy orvos házaspár, akiknek az egyik éjjeli ügyeletét szinte elárasztják a város lakói. Az emberek hasonló tünetekkel fordulnak hozzájuk, testüket üszkös sebek borítják, tekintetük szinte már gyanúsan kifejezéstelen. A sérültek között van Cherry, a go-go táncos is, akinek a lába egy országúti támadás során leszakadt a testéről.

Volt barátja, Wray mellette áll a bajban, és megpróbálja megvédeni a lányt. Cherry talán nincs a legjobb formájában, de a táncrendjében még van egy előjegyzés, amit teljesítenie kell. A lerokkant városiak egyik pillanatról a másikra felbőszült agresszorokká válnak, Cherry és Wray pedig egy alkalmi harcosokból verbuválódott csapat élén száguldanak végzetük felé, ahol nem vár rájuk más, mint milliónyi megfertőzött ember és megszámlálhatatlan halott. Van-e még biztonságos hely a Terror bolygóján?

A ?70-es és ?80-as évek B kategóriájú filmjei iránt érzett határtalan tiszteletük jeléül Hollywood két fenegyereke, Quentin Tarantino és Robert Rodriguez készítette el a Grindhouse-t, mely két egészestés filmből áll. A Planet Terror Rodriguez műve, vérbeli zombifilm, veszett humorral. Főszereplői Rose McGowan, Josh Brolin és Freddy Rodriguez, korhatára 18 életév. Bemutató jövő csütörtökön, a Budapest Film forgalmazásában. A film zenéje a Warner Music gondozásában jelent meg.

Szóljon hozzá!