ZETApress

hírportál

Mit kívánsz, Budapest?

Életre kelt a Kontroll című film ikonikus metrós bulija. Az idén 150. születésnapját ünneplő Budapest minden hónapban megajándékozza egy lakóját. 12 szülinapi kívánság teljesül a 12 hónap alatt. Decemberben Blanka azt kívánta, hogy Antal Nimród: Kontroll című kultikus filmjének mintájára bulizhasson a föld alatti metróban.

A Mit kívánsz, Budapest? – sorozat decemberi ünnepeltjeként Blanka azt kérte, hogy barátaival együtt a metró peronján tarthassa meg születésnapját, mint a pontosan 20 évvel ezelőtt készült Kontroll című filmben. A budapesti metróban forgatott alkotás egy fiktív világ történetét meséli el, melynek műfaját nehezen lehet besorolni; misztikus-thriller, krimi, vígjáték, sok jelzővel illették már, de alapvetően bűnügyi filmként vonult be a filmtörténelembe. A főbb szerepekben Csányi Sándor, Balla Eszter, Szabó Győző, Mucsi Zoltán, Pindroch Csaba, Badár Sándor és Nagy Zsolt látható.

A Kontroll nagyon sokak kedvenc magyar filmje, mondhatni kultuszfilm. Olyan erősen kötődik Budapesthez, mint a Moszkva tér vagy a Valami Amerika. Születésnapi kívánságom egy olyan jelmezes buli az egyik budapesti metrómegálló peronján, mint a Kontroll című filmben – foglalta össze kívánságát Blanka, aki barátaival együtt hatalmas bulit csapott az M3 Metró Göncz Árpád Városközpont állomásán, miután az utolsó éjszakai szerelvény is elhagyta a peront.

A bulizók között mindenféle jelmezes alak megfordult; volt, aki Kontrollos jegyellenőrnek öltözött, de megtalálható volt az Operaház fantomja, rénszarvas és varázsló is. Blanka a Kontrollból jól ismert, ikonikus macinak öltözött, míg édesanyja unikornissá változott erre a varázslatos éjszakára. Az ünnepeltet Szabó Győző, a film egyik főszereplője (Árnyék) tortával és ajándékkal köszöntötte. A hangulatot a LavaLava zenéje fokozta – tudatta a BKK Kommunikáció.

Szóljon hozzá!