ZETApress

hírportál

Klikkeljen egy mozifilmért

A Budapest Film új szolgáltatást indított el június elején. Elég egy kattintás az Interneten, s máris otthon nézhetjük a jobbnál jobb mozifilmeket. A kiválasztott alkotást közvetlenül a világhálóról is elérhetjük, de le is tölthetjük saját számítógépünkre. Részletes adatlapot, illetve képeket is találhatunk a filmekhez, belehallgathatunk a zenékbe, sőt a DVD-borítót is letölthetjük hozzá. Ezen felül napi híreket is olvashatunk.

A tökéletes minőségű mozifilmek ilyetén forgalmazásának ötlete tíz hónapja vetődött fel az alkotókban, s ennyi kellett a honlap beindításához. Nem akarnak a DVD-nek konkurenciát csinálni, ezért egy-két hónappal az ottani megjelenés után teszik fel a filmeket. Mivel a legális DVD-piac három hónappal követi a mozibeli bemutatót, így a most beindított programmal mintegy félévvel a mozi után nézhetjük meg otthon az új filmeket.

A megnézés és a letöltés természetesen nem ingyenes, s alig olcsóbb valamivel, a tékából kölcsönzött, vagy megvásárolt DVD-től. Ezek a filmek kódolva vannak, a megnézés az olcsóbb. Ilyenkor csak azon a gépen nézhetjük meg a filmet, amelyre letöltöttük, az első megnézéstől a 48-ik óra végéig viszont többször is újra nézhetjük. Megvásárlás esetén bármeddig és bárhonnan elérhetővé válik a film.

A regisztrált nézők és vásárlók négy kategóriába vannak sorolva. A 25 filmnél kevesebb, az ötven filmnél kevesebb, a száznál kevesebb és a száz film feletti látogató van. Az első kategória fizeti a legtöbbet, az utolsó a legkevesebbet egy-egy filmért. Mobiltelefonnal és bankkártyával egyaránt lehet fizetni, s kártyával kell kevesebbet. Csak nehogy valaki feltörje a kódot, és lecsupaszítsa a bankszámlánkat!

Szóljon hozzá!