ZETApress

hírportál

A zenekar látogatása

Egyiptomi rendőrzenekar érkezik Izraelbe vendégszereplésre, a reptéren azonban rossz buszra szállnak, így eltévednek. Egy kisvárosban ragadnak éjszakára, ahol szálloda híján a helyiek fogadják be őket. A zenészek igyekeznek alkalmazkodni a kialakult helyzethez, ki szórakozni indul, ki inkább elzárkózna a külvilág elől.

A film a különböző kultúrák egymás felé fordulását, kapcsolatteremtését és békés egymás mellett élését megvalósítható lehetőségként mutatja be, sajátos humorral és arab zenével fűszerezve ? láttuk Eran Kolirin 89 perces filmjében, a Toldi moziban.

A zenekar látogatása a Cannes-i fesztivál zsűrijétől három, az Európai Filmakadémiától kettő, az Izraeli Filmakadémiától nyolc, mindösszesen nem kevesebb, mint 41 díjat kapott.

Alkotók: Írta és rendezte: ERAN KOLIRIN, Fényképezte: SHAI GOLDMAN, Hang: ITAI ELOAV, Vágás: ARIK LAHAV LEIBOVITZ, Casting: ORIT AZOULAY. Jelmeztervező: DORON ASHKENAZI Production Designer: EITAN LEVI Zene: HABIB SHEHADEH HANNA Producer: EILON RATZKOVSKY EHUD BLEIBERG YOSSI UZRAD KOBY GAL-RADAY GUY JACOEL Társproducer: SOPHIE DULAC MICHEL ZANA

Főszerepben: Sasson Gabai, Ronit Elkabetz, Saleh Bakri, Khalifa Natour. A film a Filmklik, a Port.hu és a Mérei Ferenc Pedagógiai Intézet által meghirdetett Helyzetek és Gyakorlatok pályázat keretein belül kerül bemutatásra. A magyarországi forgalmazás jogát a négy egyetemistából álló Chet Baker Crew nyerte el. BEMUTATÓ: május 6-án 19 órakor az Odeon-Lloyd moziban, a Hollán Ernő utca 7-ben.

Szóljon hozzá!