ZETApress

hírportál

Kebab kapcsolat

Egy hét múlva látható a magyar mozikban a Kebab kapcsolat a Budapest Film forgalamzásában. Ebben a könnyed másfél órás német vígjátékban a Hamburgban élő hip-hop rajongó török srác, Ibo, arról álmodozik, hogy elkészíti a filmtörténet első német kung-fu filmjét. Első rendezési lehetőségét akkor kapja, amikor Ahmet bácsikája megkéri, készítsen reklámfilmet kebab étterme részére. Ibo természetesen nem tudja megállni, hogy fel ne vonultassa Bruce Lee egész munkásságát a reklámfilmben.

Bár a nagybácsi elégedetlen a művel, a nagyközönség pozitívan fogadja a filmet, és Ahmet “Kebab Király”-a minden este zsúfolásig telik. Ibót úgy kezelik, mint egy helyi Spielberget. A srác már maga előtt látja a rendezői karriert, miközben bájos német barátnője, a színésznői babérokra vágyó Titzi, felvételire készül a színművészetire. Kissé hűvösen fogadja Ibo hirtelen jött sztárságát, mivel kiderül, gyermeket vár. A várható apasággal szembesülve, Ibo zavarában képtelen normálisan reagálni, ezért a lány végül kiteszi a szűrét. És ha ez se volna elég, még a szülői házból is kipenderítik, mivel nem a környezetéből választott társat. Ibo élete fenekestül felfordul. Helyzetét csak tovább nehezíti, hogy a konkurens görög taverna tulajdonosa szintén vele akar reklámfilmet forgatni.

A Kebab kapcsolat az utóbbi évek legsikeresebb német vígjátéka. Szórakoztató módon mutatja be a török, görög és német kultúra összekoccanását, de több, mint egyszerű komédia: Anno Soul rendező második mozifilmjében (a Zöld sivatag után) egy szokatlan szerelmi történetet jár körül, a megrögzött Bruce Lee rajongó és az öntudatos színinövendék kapcsolatát.

A bájos, szabálytalan és aranyosan szemtelen komédia két főszereplője, Denis Moschitto és az MTV riportere Nora Tschirner (aki nemrég a Soloalbum című bestseller filmes adaptációjában csillogtatta tehetségét) ragyogó alakítást nyújt. A Budapest Film archívumából származó felvételen ők ketten láthatók.

Szóljon hozzá!