ZETApress

hírportál

Érzelmi pótlék

Eli 32 éves, zavart és magányos fiatalember, akinek nehézségei vannak a nőkkel való kapcsolatépítés terén. Hagar egy úgynevezett helyettes, partnerpótlék, aki gyakorlati szexuális terápiák során kezeli klienseit ? láttuk délután az 57 perces izraeli filmben, az Uránia moziban a 17. Titanic Filmfesztiválon.

Ők ketten egyszer egy héten találkoznak, és laboratóriumi körülmények között gyakorolják egy kapcsolat és az intimitás velejáróit. A fiktív viszony mindkettejüket felszabadítja testileg és lelkileg egyaránt, a változások azonban, amiken Eli keresztülmegy, és a feltárt titkok nemcsak a férfi egész világát, de családjának életét is felforgatják.

A fiatal izraeli forgatókönyvíró-rendező, Tali Shalom Ezer ? aki a sajtóvetítésre is megérkezett ? gondolatgazdag és kiszámíthatatlan filmdrámája nem a kézenfekvő erkölcsi pozícióból szemléli a címbeli foglalkozást. Az alkotó gyakorlott rendezése és többrétegű forgatókönyve arra készteti a nézőt, hogy folyamatosan azt találgassa, hová vezethet Eli és Hagar kockázatos kapcsolata. Az ábrázolt érzelmek a legjobb Dogma-filmek keresetlenségét és intenzitását adják az Érzelmi pótléknak.

Forgatókönyv: Tali Shalom Ezer. Operatőr: Radoslaw Ladczuk. Vágó: Aya Somech. Zene: Alon Lotringer. Szereplők: Amir Wolf, Lana Ettinger, Rosina Kambus, Yonatan Swirski, Liat Glick Forgalmazó: Marker Productions.

Kísérőfilm: Diploma

Hebron, az álarcosbál éjszakája a zsidó telepen. A 15 éves Samer segít nővérének, Ayatnak eljutni a palesztin egyetemre a diplomájáért. Háztetőkön és szűk sikátorokon keresztül osonnak, kerülve a telepeseket, a katonákat és a külföldi újságírókat. Rendező: Yaelle Kayam, szereplők: Ossama Arbia, Youssra Barakat. A 22 perces izraeli film 2008-ban készült.

Szóljon hozzá!