ZETApress

hírportál

Az oltalmazó

Jim Hanson (Liam Neeson), a kérges szívű arizonai farmer, semmi másra nem vágyik, csak hogy békén hagyják, miközben próbálja elhárítani a kilakoltatás veszélyét, és megkeresni a betevőt a határ közelében fekvő földjén láttuk tegnap este Az oltalmazó című 107 perces angol-amerikai színes akcióthriller sajtóvetítésén a Cinema City WestEndben.

Aztán minden megváltozik, amikor az egykori tengerészgyalogos szemtanúja lesz, ahogy a 11 éves Miguel (Jacob Perez) és édesanyja, Rosa (Teresa Ruiz) menekülni kényszerül egy drogkartell bérgyilkosai elől, akiknek élén a könyörtelen Mauricio (Juan Pablo Raba) áll. Miután lövöldözés tör ki, a sebesült Rosa könyörög Jimnek, hogy helyezze biztonságba a fiát chicagói rokonaiknál.

Jim mostohalánya, Sarah (Katheryn Winnick) tiltakozása ellenére átcsempészi Miguelt a helyi amerikai határellenőrző állomáson és együtt vágnak neki a nagy útnak, egy csapat bérgyilkossal a nyomukban. Jim és Miguel lassacskán elkezdenek szót érteni egymással, és különös barátság szövődik közöttük, miközben Mauricio és a többi hidegvérű gyilkos szorosan a nyomukban jár.

Szóljon hozzá!