ZETApress

hírportál

Védenc a Westendben

A John Wick filmek alkotóinak, illetve a Casino Royale rendezőjének legújabb filmje, a Prorom forgalmazásban bemutatott A védenc (16) premier előtti vetítésén ültünk tegnap este a Cinema City Westend 14. termében. Bemutató szeptember 16-án a Big Bang Media forgalmazásában.

Az akcióban bővelkedő film Anna (Maggie Q) történetét meséli el, akit mentora és apja helyett apja, Moody éveken át készített fel arra, hogy a világ egyik legjobb bérgyilkosa legyen. A családjával 1987-ben, Vietnamban történt tragédia egy életre megsebezte Anna lelkét. Így ismerte meg Moodyt, a hivatásos gyilkost is, aki éppen valamilyen sötét ügyben járt ott a háború idején. A 11 éves lány kifejezéstelen tekintetét látva Moody azonnal rájött, hogy ez a gyermek más, mint a többi, és elhatározta, a szárnyai alá veszi Annát, és saját céljaira képezi ki.

30 évvel később Anna és Moody olajozott csapatmunkában éppen Romániában dolgozik egy helyi drogbáró kiiktatásán. A feladatot kifogástalan precizitással végzik; nyilvánvalóan értik a dolgukat. A munka végeztével szokás szerint elválnak egymástól, és mindketten élik tovább a saját életüket. Anna antikváriumot vezet Londonban, Moody pedig a kedvteléseinek hódol: zenél és elektronikus kütyükkel bíbelődik vidéki birtokán, míg a következő megbízásra várnak. A kényszerű várakozás alatt Moody éppen 70. születésnapján közli Annával, hogy rákos beteg, és meg fog halni. Azt is elárulja, hogy búcsúajándékul megvette Annának a könyvesboltot, illetve megkéri a nőt, hogy hacker ismerőse segítségével találjon meg egy bizonyos Lucas Hayest.

Ezt követően váratlan eseménysorozat veszi kezdetét. Annát felkeresi egy rejtélyes alak, Rembrandt (Michael Keaton), aki élénk érdeklődést tanúsít iránta. A hackert megölik, lakását pedig felforgatják. Anna rátalál Moody holttestére a vidéki házban – a férfit meggyilkolták. Őt magát is megtámadja két bérgyilkos a könyvesboltban, ám sikerül elmenekülnie. A szálak Moody utolsó kívánságához vezetnek – Lucas Hayeshez. Anna eltökéli, hogy kibogozza a rejtélyt, és megbosszulja mentora halálát. Útnak indul Vietnamba, annak ellenére, hogy korábban megesküdött, hogy sosem teszi be többé a lábát az országba.

Vietnamban Anna ismét összetalálkozik a titokzatos Rembrandttal. A férfiről kiderül, hogy annak a milliárdosnak az egyik testőre, akit Annának meg kell ölnie. Annának válogatott kínzásokat kell kiállnia, és többször kockára teszi az életét, hogy véghez vigye küldetését. Váratlan fordulatok és növekvő feszültség kíséri Anna útját, melynek során fény derül a nő rettenetes múltjának részleteire, és végre megértjük, miért vált azzá, aki. És amikor már úgy tűnik, minden elveszett, a titokzatos Rembrandt néhány kedves szóval ismét megcsillantja a reményt Anna számára, és életmentő döntésre ösztönzi.

Szóljon hozzá!