ZETApress

hírportál

Mexikói Új világrend

Egy felső-osztálybeli mexikói pár fényűző esküvőjét tragikus időpontra tűzte ki. A társadalmi feszültség épp az adott napon jut forráspontra és csap át zavargásokba. A lakodalmat fegyveres szabadcsapatok szállják meg, a násznépet kifosztják, a menyasszonyt túszul ejtik, és csillagászati váltságdíjat követelnek.

Megjósolhatatlan, hogy féken tudja-e tartani valaki az elharapódzó indulatokat. A közeli jövőben játszódó Új világrend meghökkentő disztópia a ma ismert politikai rendszer összeomlásáról. Michel Franco filmje egy figyelmeztetés: ha nem veszünk tudomást az egyre növekvő társadalmi egyenlőtlenségekről, könnyen elszabadulhat a pokol.

Az Új világrend egy disztópikus vízió Mexikóról, ám mégsem áll távol a valóságtól. A társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek egyre kiélezettebbek és egyre elterjedtebbek. Nem a filmben látott eset az első, amikor a világ egyik országában zavargások törnek ki, a korrupt kormányok pedig erőszakkal válaszolnak a tüntetésekre – mondta el Michel Franco rendező. A 77. Velencei Filmfesztiválon a Zsűri Nagydíjával kitüntetett thriller június 24-től látható a magyarhangya forgalmazásában!

Szóljon hozzá!